Foto: morkapredatorka
Tento recept mám od maminy, len som ho o nejaké veci vylepšila, bylinky a tak, je to úžasné a veľmi sýte :) hodia sa Zobraziť celý popisTento recept mám od maminy, len som ho o nejaké veci vylepšila, bylinky a tak, je to úžasné a veľmi sýte :) hodia sa pre návštevu, na oslavu, k vínu, alebo len tak :)
Suroviny
800 g |
|
kvások z 40g |
|
2 |
|
podľa potreby |
|
|
|
400 g |
|
nasekana |
|
nasekaná |
|
|
|
|
|
25 dg, strúhaný |
|
na potretie |
|
|
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
z múky , kvásku (do ktorého pridáme aj cukor) , mlieka, jedného vajíčka poriadne vymiesime cesto, pod utierkou ho necháme vykysnúť (cca 1,5 - 2 hod.)
- 2
zatiaľ si pripravíme plnku ... do vymiešaného masla pridáme syr, vajíčko, nasekanú petržlenovú vňať a pažítku, soľ, korenie, vegetu, cesnak (inač ja dávam aspon 8 strúčikov a je to super ale ked nemáte radi tak ho ani nedávajte nič sa nestane ) a poriadne zamiešame.
- 3
keď je cesto vykysnuté vyvalkáme ho aby bolo asi 1cm hrubé, po celej ploche natreme plnku a cesto zrolkujeme. Zrolkované cesto potrieme vajíčkom a posypeme sezamovým semienkom a nakoniec ho pokrájame na trojuholníčky (neviem to vysvetliť riadne, ale našikmo striedavo do strán, hádam sme sa pochopili :) ... keď to všetko máme tak si to naukladáme na pečiaci papier a pečieme cca 20 minút pri teplote 200stupňov :) a prajem dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu