Cesnakové slimáčiky

morkapredatorka - fotkamorkapredatorka, 10. marca 2011

Tento recept mám od maminy, len som ho o nejaké veci vylepšila, bylinky a tak, je to úžasné a veľmi sýte :) hodia sa Zobraziť celý popisTento recept mám od maminy, len som ho o nejaké veci vylepšila, bylinky a tak, je to úžasné a veľmi sýte :) hodia sa pre návštevu, na oslavu, k vínu, alebo len tak :)

Suroviny

800 g
 kvások z 40g
2
 podľa potreby
400 g
 nasekana
  nasekaná
25 dg, strúhaný
  na potretie
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    z múky , kvásku (do ktorého pridáme aj cukor) , mlieka, jedného vajíčka poriadne vymiesime cesto, pod utierkou ho necháme vykysnúť (cca 1,5 - 2 hod.)

  2. 2

    zatiaľ si pripravíme plnku ... do vymiešaného masla pridáme syr, vajíčko, nasekanú petržlenovú vňať a pažítku, soľ, korenie, vegetu, cesnak (inač ja dávam aspon 8 strúčikov a je to super ale ked nemáte radi tak ho ani nedávajte nič sa nestane ) a poriadne zamiešame.

  3. 3

    keď je cesto vykysnuté vyvalkáme ho aby bolo asi 1cm hrubé, po celej ploche natreme plnku a cesto zrolkujeme. Zrolkované cesto potrieme vajíčkom a posypeme sezamovým semienkom a nakoniec ho pokrájame na trojuholníčky (neviem to vysvetliť riadne, ale našikmo striedavo do strán, hádam sme sa pochopili :) ... keď to všetko máme tak si to naukladáme na pečiaci papier a pečieme cca 20 minút pri teplote 200stupňov :) a prajem dobrú chuť!

Diskusia k receptu

evusik
máme tu na Vareche šikovného mladého kuchára Ronalda a teraz nám tu pribudla šíkovná mladá kucháročka.... recept poznám, je fakt výborný a už sa teším čím ďaľším nás prekvapíš :-) vitaj na Vareche
lyali
Takéto záležitosti sú veľmi dobré! KK :-)
jerica
vitaj medzi nami varechami,určite sa učíte nové spôsoby varenia,keď sa ti bude chcieť pridaj nech sa niečo priučíme , receptík je pekne nafotený aj s popisom aj si ho uložím do KK.
samanka
akurát som ich včera večer piekla. Ja ako plnku dávam bryndzu zmiešanú s herou a cesnakom. U nás by asi bryndza mohla byť všade...:-)))
morkapredatorka
Ďakujem toto ma fakt potešilo :) určite sem pridám ešte kopu receptov, mňa už dávno od malička bavilo varenie preto som sa aj dala na hotelovu akademiu a chcem sa vypracovať dalej.. mám recept od starkej na plnenú papriku ktorú si nikto nevie vynachváliť .. určite ho sem pridám :).. a kopu iných ;)
cica2
tiež takéto podobné robievam, sú velmi dobré a kde je cesnak, tak o to ešte viac nám chutia. A vitaj, teším sa na ďalšie recepty:))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia