Cesnakové slimáčiky

Autor receptu: morkapredatorka

Tento recept mám od maminy, len som ho o nejaké veci vylepšila, bylinky a tak, je to úžasné a veľmi sýte :) hodia sa pre návštevu, na oslavu, k vínu, alebo len tak :)

Suroviny

Postup

  1. z múky , kvásku (do ktorého pridáme aj cukor) , mlieka, jedného vajíčka poriadne vymiesime cesto, pod utierkou ho necháme vykysnúť (cca 1,5 - 2 hod.)
  2. zatiaľ si pripravíme plnku ... do vymiešaného masla pridáme syr, vajíčko, nasekanú petržlenovú vňať a pažítku, soľ, korenie, vegetu, cesnak (inač ja dávam aspon 8 strúčikov a je to super ale ked nemáte radi tak ho ani nedávajte nič sa nestane ) a poriadne zamiešame.
  3. keď je cesto vykysnuté vyvalkáme ho aby bolo asi 1cm hrubé, po celej ploche natreme plnku a cesto zrolkujeme. Zrolkované cesto potrieme vajíčkom a posypeme sezamovým semienkom a nakoniec ho pokrájame na trojuholníčky (neviem to vysvetliť riadne, ale našikmo striedavo do strán, hádam sme sa pochopili :) ... keď to všetko máme tak si to naukladáme na pečiaci papier a pečieme cca 20 minút pri teplote 200stupňov :) a prajem dobrú chuť!