Cesnakové kuracie stehná (fotorecept)

Autor receptu: amelie

Cesnak je vraj židovský penicilín:-) Zišlo mi to na um, keďže všade naokolo sa teraz vírusmi len tak hemží.

4-5
porcie

Postup

  1. Z kuracích stehien odstránime kožu a na 1 hodinu ich naložíme do marinády z dijonskej horčice, sójovej omáčky, 1 hlavičky prelisovaného cesnaku a 1 lyžičky cukru. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na tenšie kolieska a necháme 10-15 minút v mise s vodou. Potom ich scedíme a premiešame podľa chuti s provensalskými bylinkami, petržlenovou vňaťou, pokrájanou čili paprikou, nahrubo posekanou druhou hlavičkou cesnaku, citrónovou šťavou a s čerstvo nastrúhanou fetou. Cibule ošúpeme, pokrájame na polkolieska a orestujeme na oleji. Keď zozlatnú, vyberieme ich dierkovanoiu naberačkou a v oleji podusíme mrkvu nakrájanú na kolieska.
  2. Na dno jenskej misy navrstvime viac ako polovicu zemiakov, na zemiaky dáme vrstvičku orestovanej cibule a mrkvy, na ňu uložíme kuracie stehná a zakryjeme ich zvyšnými zemiakmi, cibuľou a mrkvou. Povrch polejeme marinádou z kuracích stehien.
  3. Pečieme podľa potreby - 60-90 minút - a podľa výkonnosti rúry pri 180°C. Podávame s čerstvým šalátom bez zálievky, iba so štipkou soli a troškou citrónovej šťavy.