Cesnakové jednohubky s bryndzovou nátierkou fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 1. januára 2011

Obľúbená bryndzová nátierka podávaná na drobných žemličkách.

Suroviny

250 g
1 PL
150 ml
1/2 kocky
3 PL
1 PL
3 strúčiky
Na nátierku:
125 g
125 g
1 ks
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Z múky, masla, mlieka, droždia, cukru, soli, cesnaku a petržlenovej vňate uhnetieme cesto a necháme kysnúť cca 40 min.

    Cesnakové jednohubky s bryndzovou nátierkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vykysnuté cesto vyvaľkáme.

    Cesnakové jednohubky s bryndzovou nátierkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykrajujeme malinké kolieska, ktoré necháme ešte 20 minút podkysnúť.

    Cesnakové jednohubky s bryndzovou nátierkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kolieska poukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sézamovými semienkami a pečieme vo vyhriatej rúre cca 10 - 15 minút.

    Cesnakové jednohubky s bryndzovou nátierkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené vychladnuté kolieska prekrojíme. Pripravíme si z bryndze, masla, cibuľe, mletej červenej papriky a soli nátierku, ktorou naplníme dolné časti prekrojených koliesok.

    Cesnakové jednohubky s bryndzovou nátierkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na nátierku môžeme pridať obľúbené bylinky či šalát. Ideálna by bola pažítka, ja som mala po ruke rukolu.

    Cesnakové jednohubky s bryndzovou nátierkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kolieska prikryjeme "klobúčikmi".

    Cesnakové jednohubky s bryndzovou nátierkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hotové jednohubky.

    Cesnakové jednohubky s bryndzovou nátierkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Posledná dobrota na silvestrovský stôl je pripravená :)

    Cesnakové jednohubky s bryndzovou nátierkou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

bazulienka
krásne bohatý stôl,maš to pekne urobené.tie jednohubky si ukladám .Bryndzu máme radi
tinca
teda dobrôt je tam požehnane a krásnych
tizian1cat
veď ty čo hovoríš, skoro mi slina zabehla, keď som tento obrázok uvidela, no mňaaaaam, už aj ide do KK.
tizian1cat
veď ty čo hovoríš, skoro mi slina zabehla, keď som tento obrázok uvidela, no mňaaaaam, už aj ide do KK.
sovka62
Veľká škoda, že ten posledný obrázok sa nedá zväčšiť, vyzerá to zaujímavo. Recept ukladám, určite sa raz zíde.
evanaaa
Zirafninka, ty si tuším expert na pečené dobrotky, slané aj sladké a pekné aj po estetickej stránke. Dávaš sem samé špeciality, kde na ne chodíš.
3496_1273988640 - profilový obrázok
ipo
ipo
Toto vyzerá véééľmi dobre
strigus
včera som ich robila, sú VYNIKAJÚCE!!! Len majú dosť krátku trvanlivosť - naši ich hneď pojedli! =o)
cica2
vyzerajú supér a určite aj velmi chutia!:))
suzisu
ahoj. Ja mam otazku......na aku hrubku treba rozvalkat cesto? A na kolko stupnov ma byt predhriata rura? Som z tych sikovnejsich, tak potrebujem podrobnejsi navod.Vdaka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia