Cesnakové jednohubky s bryndzovou nátierkou fotorecept
Foto: zirafninka1
Obľúbená bryndzová nátierka podávaná na drobných žemličkách.
Suroviny
250 g |
|
1 PL |
|
150 ml |
|
1/2 kocky |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
3 strúčiky |
|
|
|
Na nátierku: | |
125 g |
|
125 g |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Z múky, masla, mlieka, droždia, cukru, soli, cesnaku a petržlenovej vňate uhnetieme cesto a necháme kysnúť cca 40 min.
-
2
Vykysnuté cesto vyvaľkáme.
-
3
Vykrajujeme malinké kolieska, ktoré necháme ešte 20 minút podkysnúť.
-
4
Kolieska poukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sézamovými semienkami a pečieme vo vyhriatej rúre cca 10 - 15 minút.
-
5
Upečené vychladnuté kolieska prekrojíme. Pripravíme si z bryndze, masla, cibuľe, mletej červenej papriky a soli nátierku, ktorou naplníme dolné časti prekrojených koliesok.
-
6
Na nátierku môžeme pridať obľúbené bylinky či šalát. Ideálna by bola pažítka, ja som mala po ruke rukolu.
-
7
Kolieska prikryjeme "klobúčikmi".
-
8
Hotové jednohubky.
-
9
Posledná dobrota na silvestrovský stôl je pripravená :)
Diskusia k receptu