Cesnakové dukátiky
Autor receptu: redakcia
Postup- Deň vopred uvarené zemiaky najemno nastrúhame, pridáme zmäknuté maslo (tuk), preosiatu hladkú múku a vypracujeme vláčne cesto, ktoré dáme asi na hodinu do chladu. Z cesta vyvaľkáme plát asi 3 mm hrubý
a formičkou vykrajujeme kolieska. Prenesieme ich na tukom vymastený plech, polovicu z nich potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamovým semienkami.
- Dáme do vyhriatej rúry a upečieme pri teplote okolo 180 °C dozlata. Vychladnuté kolieska, vždy jedno potreté vajcom a druhé nepotreté, zlepujeme cesnakovým krémom a osolíme.
- Príprava cesnakového krému: tavený syr vymiešame s majonézou, podľa potreby zriedime mliekom, dochutíme rozotreným cesnakom a podľa potreby osolíme.
|