Cesnakové dukátiky

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Deň vopred uvarené zemiaky najemno nastrúhame, pridáme zmäknuté maslo (tuk), preosiatu hladkú múku a vypracujeme vláčne cesto, ktoré dáme asi na hodinu do chladu. Z cesta vyvaľkáme plát asi 3 mm hrubý a formičkou vykrajujeme kolieska. Prenesieme ich na tukom vymastený plech, polovicu z nich potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamovým semienkami.
  2. Dáme do vyhriatej rúry a upečieme pri teplote okolo 180 °C dozlata. Vychladnuté kolieska, vždy jedno potreté vajcom a druhé nepotreté, zlepujeme cesnakovým krémom a osolíme.
  3. Príprava cesnakového krému: tavený syr vymiešame s majonézou, podľa potreby zriedime mliekom, dochutíme rozotreným cesnakom a podľa potreby osolíme.