Cesnaková polievka

tetrisss - fotkatetrisss, 2. novembra 2013

Nedávno som v komentároch čítala, že tu varíme ako psíček a mačička, čo bolo celkom vtipné, túto polievku by som medzi také jedlá do Zobraziť celý popisNedávno som v komentároch čítala, že tu varíme ako psíček a mačička, čo bolo celkom vtipné, túto polievku by som medzi také jedlá do tejto kategórie spokojne zaradila, ale ak sa necháte nahovoriť, tak neoľutujete, je jednoduchá, zdravá a chutná. Veľkým plusom je, že cesnak je tam takmer surový.

4
porcie
2 minút
príprava

Suroviny

1 l
1 PL
4 strúčiky
1 šálka




Postup

  1. 1

    Uvaríme si k druhému chodu zemiaky, ktoré samozrejme osolíme, myslime na to, že primerane a ochutíme celou rascou. Po uvarení zemiakov vodu zlejeme do inej nádoby.

  2. 2

    Do tanierov si pretlačíme po jednom strúčiku cesnaku, kľudne aj viac, dáme trochu masti spod mäsa, dáme štipku mletého korenia, papriky, majoránky .

  3. 3

    Celkom horúcu vodu zo zemiakov nalejeme do tanierov, rozmiešame, pridáme krutóny a jeme. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

kimlo
Uz som to tu raz pisal, moj otec to volal "zebracka polevka", vodu z uverenych zemiakov ochutil cesnakom a koreninami a pochutka bola na svete. Jednoducha, ale zasyti a v tychto dnoch aj zahreje. Dobre je pripominat si taketo polievky... :-)
terinka55
Poznám, je super ! Za jednoduchosť, ale pritom veľmi chutnú polievku 5*
boxik
Po štyroch dňoch návštev po rodine na západnom Slovensku čo sú praví Slováci a čo to znamená netreba objasnovať je takáto polievočka výzvou na zajtrajší deň už doma, takýto liek určite nesklame.
tetrisss
Hehe, no... ja som sice z juhu, ale aj tu to vyzera v tychto casoch vselijako, cesty sa dvihaju a rauch do ksichtu... to to to :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia