Foto: patroveckypitrs
Túto polievku varím, keď mám bravčové kosti a je chrípkové počasie vlhko a chladno. Hovoríme jej vyrážací klin pre chrípku.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prvý si uvarím vývar s bravčových kostí. Dávam do neho soľ, čierne korenie celé, nové korenie, 3 až 4 bobkové listy a koreňovú zeleninu. Varím ho asi 2,5 hodiny. Hotový vývar precedím cez sitko.
- 2
Do hrnca dám bravčovú masť roztopiť. Do horúcej mastí nasypem posekaný cesnak a celú rascu miešam a dávam pozor nech to neprihorí. Za chvíľu pridám muku pár krát premiešam a odstavím zo sporáka a nasypem mletú papriku. Nechám nech sa paprika v masti roztopí a zalejem horúcim vývarom a znovu dám na sporák nech sa to rozvarí. Zatiaľ si očistím zemiaky a nakrájam na 1 cm kocky. Ak sa mi to v hrnci všetko varí dám do neho zemiaky a nechám variť až zemiaky zmäknú.
- 3
Teraz si vajcia rozšľahám. Ak sú už zemiaky mäkké tak do polievky vlievam pomaly malou lyžičkou tenkým prúdom rozšľahané vajcia. Vzniknú z neho také vajcové slíže. Nechám to všetko prejsť varom asi päť minút dochutíme, ale opatrne lebo vývar bol ochutený. Môžeme podávať. Ja podávam polievku s opečeným sendvičom krajaným na 1cm kocky. To si robím keď mi ostane sendvič nakrájam a na sucho to opečiem v rúre dám potom vychladnuté do sáčku a mám do zásoby. Želám dobrú chuť v tieto upršané dní.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu