Cesnaková polievka s citrónom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V hrnci na rozohriatom olivovom oleji speníme cesnak nakrájaný na tenké plátky a nadrobno pokrájanú šalotku. Zalejeme vývarom a pridáme citrónovú šťavu, zemiaky pokrájané na kocky a nakrájanú bielu časť póru. Osolíme, okoreníme a varíme asi 20 minút, až kým zemiaky nie sú takmer úplne mäkké.
  2. Pridáme zvyšok póru a varíme 10 minút. Nakoniec vmiešame ošúpané pistácie a polievku dôkladne rozmixujeme. Pridáme smotanu a prípadne zriedime aj trochou vývaru. Necháme prejsť varom a potom rýchlo schladíme.
  3. Podávame s plátkom citróna a maslovými krutónmi: Zo staršej bagety alebo sendviča okrájame kôrku, striedku nakrájame na kocky a opečieme ich na pretavenom masle dozlata.
  4. Náš tip: Polievku môžete pripraviť aj bez citrónovej šťavy a podávať teplú s opečenou slaninkou.