Cesnaková polievka s citrónom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- V hrnci na rozohriatom olivovom oleji speníme cesnak nakrájaný na tenké plátky a nadrobno pokrájanú šalotku. Zalejeme vývarom a pridáme citrónovú šťavu, zemiaky pokrájané na kocky a nakrájanú bielu časť póru. Osolíme, okoreníme a varíme asi 20 minút, až kým zemiaky nie sú takmer úplne mäkké.
- Pridáme zvyšok póru a varíme 10 minút. Nakoniec vmiešame ošúpané pistácie a polievku dôkladne rozmixujeme. Pridáme smotanu a prípadne zriedime aj trochou vývaru. Necháme prejsť varom a potom rýchlo schladíme.
- Podávame s plátkom citróna a maslovými krutónmi: Zo staršej bagety alebo sendviča okrájame kôrku, striedku nakrájame na kocky a opečieme ich na pretavenom masle dozlata.
- Náš tip: Polievku môžete pripraviť aj bez citrónovej šťavy a podávať teplú s opečenou slaninkou.
|