Cesnačka(fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
Na slovensku a vlastne všade je považovana za polievku pre chudobných.Polievka plná zdravia.Pridávam recept na 2 spôsoby.
4 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Extra rýchla:
Do vody dáme bujónovú kocku a necháme zovrieť.
- Na kocky pokrájame chlieb a oprážime na masti ak nemáme masť tak olej:).....ale na masti je lepší:)
- Do tanierov rozdelíme pretlačený cesnak.Zalejeme horúcim vývarom,ochutíme rascou,soľou a doplníme opraženým chlebom a nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou.
- A tu je:)
- Krémová cesnačka:
Očistené a na kocky nakrájané zemiaky dáme variť, osolíme, pridáme bobkový list.
- Do uvarených zemiakov pridáme polovicu pretlačeného cesnaku a vegetu ešte povaríme 5 minút.
- Odstavíme a ponorným mixérom rozmixujeme. Znova dáme na oheň, dolejeme vodou, alebo vývarom, pridáme druhú polovicu cesnaku, necháme povrieť.
- Dochutíme smotanou, odstavíme.
- Z bosniakov odkrojíme vrchnú stranu. Stred bosniakov vydlabeme, striedku nakrájame na kocky môžme aj odkrojene čiapočky ale nemusíme:)
- Bosniak vymažeme bielkom a dáme zapiecť(pomôže nám to k tomu aby polievka nepresiakla )......akurat tento jeden bod som pridala sama :)
- Na panvicu dáme olej, nasekanú petržlenovú vňať ale môžme aj pažítku a pretlačený cesnak, premiešame a pridáme nakrájanú striedku a opražíme. Do vydlabaného bosniaka nalejeme polievku, nasypeme krutóny a podávame.
Recept som obkukala z netu.Veľmi chutný.