Cesnačka(fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Na slovensku a vlastne všade je považovana za polievku pre chudobných.Polievka plná zdravia.Pridávam recept na 2 spôsoby.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Extra rýchla: Do vody dáme bujónovú kocku a necháme zovrieť.
  2. Na kocky pokrájame chlieb a oprážime na masti ak nemáme masť tak olej:).....ale na masti je lepší:)
  3. Do tanierov rozdelíme pretlačený cesnak.Zalejeme horúcim vývarom,ochutíme rascou,soľou a doplníme opraženým chlebom a nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou.
  4. A tu je:)
  5. Krémová cesnačka: Očistené a na kocky nakrájané zemiaky dáme variť, osolíme, pridáme bobkový list.
  6. Do uvarených zemiakov pridáme polovicu pretlačeného cesnaku a vegetu ešte povaríme 5 minút.
  7. Odstavíme a ponorným mixérom rozmixujeme. Znova dáme na oheň, dolejeme vodou, alebo vývarom, pridáme druhú polovicu cesnaku, necháme povrieť.
  8. Dochutíme smotanou, odstavíme.
  9. Z bosniakov odkrojíme vrchnú stranu. Stred bosniakov vydlabeme, striedku nakrájame na kocky môžme aj odkrojene čiapočky ale nemusíme:)
  10. Bosniak vymažeme bielkom a dáme zapiecť(pomôže nám to k tomu aby polievka nepresiakla )......akurat tento jeden bod som pridala sama :)
  11. Na panvicu dáme olej, nasekanú petržlenovú vňať ale môžme aj pažítku a pretlačený cesnak, premiešame a pridáme nakrájanú striedku a opražíme. Do vydlabaného bosniaka nalejeme polievku, nasypeme krutóny a podávame. Recept som obkukala z netu.Veľmi chutný.