Cesnačka

Autor receptu: alextv

Ahojte VARECHÁCI. Po vianočných a silvestrovských hodoch Vám všetkým určite príde vhod - OČISTNÝ DEŇ - deň bez mäsa. Dnes Vám predstavím Cesnačku teda cesnakovú polievku ktorú máme doma všetci radi aj na raňajky, obed alebo večeru. DOBRÚ CHUŤ!

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistíme zemiaky, narežeme na kocky a opražíme na oleji cca 3-4 min. . Zalejeme vodou a varíme. Cesnak nakrájame na drobno alebo rozpučíme a pridáme ho do hrnca. Osolíme, okoreníme. Varíme dokiaľ zemiaky nie sú uvarené.
  2. Krajce chleba opečieme v hriankovači, nakrájame na kocky, tvrdý syr nastrúhame na hrubo.
  3. Do taniera načerpáme polievku so zemiakmi, pridáme 3-4 kocky opečeného chrumkavého chlebíka /pridávame si ich podľa chuti aby sa nám chlebík nerozmokol /, posypeme syrom. Dobrú chuť!