Český burger

Autor receptu: tassiedevil

Recept pochádza z jednej českej knihy a preto sme ich nazvali " Czech burgers". Ja McDonalds nejem, ale z týchto si zavše dám...:)

Suroviny

Postup

  1. Hovädzie mäso zomelieme na najjemnejšej riečici, poprípade kutrujeme so 150 ml mlieka a soli, pridáme koreniny a a sucháre namočené v mlieku alebo strúhanku. Cibuľu si nasekáme na drobno a zamiešame s pomletým bôčikom. Hovädzie a bravčové mäso spolu dobre zamiešame a premiesime, necháme pár hodín odpočinúť v chladničke, tvarujeme vo forme na hamburgery alebo na malé placky a pomaly pečieme na oleji. Podávame na polovicu rozkrojených žemlí, s volským okom, zdobené na krúžky nakrájanou cibuľou, paradajkami, plátkovým syrom horčicou alebo kečupom...atd.