Ríbezľový koláč
Ríbezľový koláč

Červenoríbezľový koláč fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 6. júla 2024
Červenoríbezľový koláč (fotorecept)
Foto: helena10

Niekedy sa vyplatí oprášiť starší recept. Mierkou je 250 ml hrnček. Jednoduché pečenie a ovocný výsledok je jemný, vláčny a fajnovo chutí.

35-40 minút
na 175 °C

Suroviny

3 ks (veľkosť M)
1 hrnček (250 ml)
2 KL
štipka
1 hrnček
1/2 hrnčeka
2 hrnčeky
1 bal.
450 g
400 g (viničky)
Na posypanie koláča:
Na plech:




Postup

  1. 1

    Vo väčšej miske vyšľahám vajcia, cukry, soľ, jogurt, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec do cesta pridám očistené a nastrúhané (na väčších očkách) jablká a už iba varechou zamiešam do cesta.

  2. 2

    Cesto vylejem na vyšší 20 x 35 cm - vymastený a vysypaný plech. Na celý povrch cesta nasypem očistené a odstopkované čerstvé červené ríbezle.

    Červenoríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 35-40 minút. Skontrolujem špajľou.

  4. 4

    Po vychladnutí posypem práškovým cukrom a ozdobím ríbezľami.

  5. 5

    Uvarila som aj trochu vynikajúceho džemu z červených ríbezlí :

    Červenoríbezľový koláč (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

lailuska
Recept super a hlavne: ďakujem, že hrnček je vyznačený na 250 ml!!! To dosť pri receptoch chýba!
helena10
@lailuska , vďaka za pochvalu receptu. Ja sa snažím pri mojich rcp uviesť veľkosť plechu aj hrnčeka. Prajem pekný deň. 🤗





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia