Červenoríbezľový koláč fotorecept
Foto: helena10
Niekedy sa vyplatí oprášiť starší recept. Mierkou je 250 ml hrnček. Jednoduché pečenie a ovocný výsledok je jemný, vláčny a fajnovo chutí.
na 175 °C
Suroviny
3 ks (veľkosť M) |
|
1 hrnček (250 ml) |
|
2 KL |
|
štipka |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 hrnčeky |
|
1 bal. |
|
450 g |
|
400 g (viničky) |
|
Na posypanie koláča: | |
|
|
Na plech: | |
|
|
|
Postup
-
1
Vo väčšej miske vyšľahám vajcia, cukry, soľ, jogurt, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec do cesta pridám očistené a nastrúhané (na väčších očkách) jablká a už iba varechou zamiešam do cesta.
- 2
Cesto vylejem na vyšší 20 x 35 cm - vymastený a vysypaný plech. Na celý povrch cesta nasypem očistené a odstopkované čerstvé červené ríbezle.
- 3
Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 35-40 minút. Skontrolujem špajľou.
- 4
Po vychladnutí posypem práškovým cukrom a ozdobím ríbezľami.
- 5
Uvarila som aj trochu vynikajúceho džemu z červených ríbezlí :
Tiež ríbezľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu