Ríbezľový koláč
Červenoríbezľový koláč (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Niekedy sa vyplatí oprášiť starší recept. Mierkou je 250 ml hrnček. Jednoduché pečenie a ovocný výsledok je jemný, vláčny a fajnovo chutí.
Postup
- Vo väčšej miske vyšľahám vajcia, cukry, soľ, jogurt, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec do cesta pridám očistené a nastrúhané (na väčších očkách) jablká a už iba varechou zamiešam do cesta.
- Cesto vylejem na vyšší 20 x 35 cm - vymastený a vysypaný plech. Na celý povrch cesta nasypem očistené a odstopkované čerstvé červené ríbezle.
- Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 35-40 minút. Skontrolujem špajľou.
- Po vychladnutí posypem práškovým cukrom a ozdobím ríbezľami.
- Uvarila som aj trochu vynikajúceho džemu z červených ríbezlí :