Ríbezľový koláč

Červenoríbezľový koláč (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Niekedy sa vyplatí oprášiť starší recept. Mierkou je 250 ml hrnček. Jednoduché pečenie a ovocný výsledok je jemný, vláčny a fajnovo chutí.

35-40 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo väčšej miske vyšľahám vajcia, cukry, soľ, jogurt, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec do cesta pridám očistené a nastrúhané (na väčších očkách) jablká a už iba varechou zamiešam do cesta.
  2. Cesto vylejem na vyšší 20 x 35 cm - vymastený a vysypaný plech. Na celý povrch cesta nasypem očistené a odstopkované čerstvé červené ríbezle.
  3. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 35-40 minút. Skontrolujem špajľou.
  4. Po vychladnutí posypem práškovým cukrom a ozdobím ríbezľami.
  5. Uvarila som aj trochu vynikajúceho džemu z červených ríbezlí :