Pečená krkovička
Čertova krkovička
Autor receptu: kvakac
Je to bravčová krkovička, ktorá Vás dostane.
6 - 7 porcií |
10 minút príprava |
90 minút na 180 - 200 °C |
Postup
- Je to veľmi jednoduchý recept. Rezne odkrojíme mocné na hrúbku palca a veľkosti dlane. Rezne osolíme, okoreníme čiernym mletým korením. Pripravíme si pekáč. Naň dáme na polmesiace nakrájanú cibuľu cez celý pekáč. Na to uložíme pripravené rezne. V nádobe zmiešame paradajkovú šťavu, kečup, oregano, bazalku, čili, nastrúhaný cesnak a všetko to vylejeme na rezne. Prikryjeme a dáme do rúry na 180 °C na hodinu.
- Po hodine odokryjeme a zapečieme pekne do čertovej farby, pri 200 °C na pol hodinu. To zaleží od typu rúry. Skrátka, aby to bolo pekne pripečené. Nebojte, nevysuší sa to, je tam dosť šťavy. Celkove po hodine a pol ostane z toho takáto paráda.
- U nás bola príloha zemiaky so špeclami. No vy si zvoľte podľa seba prílohu. Je to jednoduché, dobré a hlavne po toľkých pečených sladkostiach na Vianoce aj niečo mäsové. No nie?