Čerstvý uhorkový šalát na zimu bez sterilizovania

jamalinka - bez fotkyjamalinka, 9. augusta 2012

Keďže je sezóna a v záhrade všetko dozrieva nedá sa všetko skonzumovať, tak je dobre uložiť na neskôr, keď už nebude v záhrade. Recept Zobraziť celý popisKeďže je sezóna a v záhrade všetko dozrieva nedá sa všetko skonzumovať, tak je dobre uložiť na neskôr, keď už nebude v záhrade. Recept mi posunula suseda na uhorky, robila ho už vlani a že je veľmi dobrý. Neskúšala som až teraz idem robiť. Možno sa niekomu hodí. Ja takto robím už roky kapustový šalát a je veľmi obľúbený. Upozorňujem, že sa nesterilizuje, ale sú použité konzervačné látky.

Suroviny

4 kg
2 kg
0,80 kg
0,5 l
1 vrecúško
1 čajová lyžička
1 lyžica




Postup

  1. 1

    uhorky umyjeme, ošúpeme, postrúhame na struháku na uhorky, pridáme všetky prísady, dobre zľahka premiešame a necháme 24 hodín postáť. Plníme do pohárov, zatvoríme, nesterilizujeme. Odporúča sa konzumovať tak cca po 2 týždňoch.

Diskusia k receptu

sovka62
Nuž, neviem. Mne síra vadí vo víne, v kapuste a iste by vadila aj v tomto šaláte. Asi by som radšej spravila bez chémie a vysterilizovala.
frona
Ak môžem podotknúť, tak vysterilizovaný uhorkový šalát, je ako čalamáda...nemá nič spoločné s uhorkovým šalátom...ale mne by síra tiež vadila, preto som šalát zmrazila a bol po rozmrazení vynikajúci...ako čerstvý
astheart
Asi bych to řešila jako frona. Ale zahrádku už nemám, tedy není co mrazit. :)
aroooo
ja si neviem predstaviť rozmrazený uhorkový šalát,ten má asi veľmi ďaleko k čerstvému,musí byť vodový .... a v tomto zaváranom je pre mňa zas veľa chémie, asi by som z uhoriek spravila rezy alebo obyčajne zavarila.
tiziana
aj ja mrazím uhorkový šalát a je celkom fajn, nastrúhané uhorky osolím, nechám pustiť štavu, ktorú odlejem a šup do sáčku a do mrazáku :)
jamalinka
šalát som cez víken robila, najskôr na súšku z 1/2 dávky, ale bol tak dobrý chuťovo, že som ešte obrala všetky uhorky a urobila som za veľký vandel. Spolu so svokrou sme sa zhodli, že má vynikajúcu chuť. Tá síra vyprchá a nie je ju cítiť, len treba počkať a konzumovať tak asi za cca 2 týždne. Môže sa uskladniť do 4 l pohára a odoberať postupne podľa potreby.
jamalinka
ja som skúšala aj v mrazničke, nikomu nechutili, uhorky boli akési mäkké.
naninka1
Pre sovka62 a ostatné, ktoré nechcete chémiu, tak takýto šalat robím už roky, len dávam o polovicu menej cibule a keďže to trošku sterilizujem, tak namiesto soli, kôli farbe dávam vegetu, ale 2.5 lyzice na takéto množstvo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia