Černoškine prsia (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Receptík som našla na nete, veľmi ma zaujal a tak som vyskúšala :)))

33
porcií
90 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Palmarín rozpustíme na miernom ohni. V miske zmiešame múku, mak, kypriaci prášok do pečiva, kokos, práškový cukor. Pomalým prúdom vlievame roztopený margarín izbovej teploty. Miešame, kým sa nám hmota nespojí.
  2. Po jednom vmiešame 3 žĺtka, chvíľu dobre prešľaháme mixérom.
  3. Do zmesi opatrne vmiešame tuhý sneh z bielok.
  4. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 200 °C za 25 minút.
  5. Mlieko, žĺtka, vanilkový puding dáme do hrnca a uvaríme hustý puding, do ktorého pridáme 6 PL kryštálového cukru a vanilkový cukor dobre vymiešame. Puding necháme vychladnúť.
  6. Práškový cukor vymiešame s maslom, pridáme po lyžiciach vychladnutý puding, a nescafe rozpustenú v 1 čl. studenej vody. Dobre vymiešame.
  7. Punč: vodu prevaríme a zalejeme kryštálový cukor po vychladnutí pridáme rum. Punč nanesieme na cesto.
  8. Na cesto nanesieme krém.
  9. Poukladáme piškóty, ktoré sme namáčali do rumu.
  10. Zalejeme čokoládovou polevou a na každú piškótu dáme hrozienka. Dáme do chladničky stuhnúť.
  11. Zákusok krájame pomedzi piškótky, tak aby na jednom kúsku boli dve piškóty.