Foto: ywett
Jednoduchá príprava a domáci je naj ;-) Recept som našla <a href="http://www.couvarit.sk/recepty/marhulovy-dzem.html">>TU</a> A autorke receptu ďakujem!
Postup
-
1
Rozpis surovín si každý môže upraviť podľa seba a svojej chuti. Marhule umyjeme a vykôstkujeme.
-
2
Pokrájame.
-
3
Ja som ešte trocha rozmixovala ponorným mixérom.
-
4
V hrnci so širším dnom rozmixované marhule povaríme približne 6-7 minút a pridáme cukor.
-
5
Z citrónov vyžmýkame šťavu.
-
6
A vlejeme.
-
7
Povaríme ďalších 5 min, alebo aj dlhšie (ja som varila 10 minút) Lekvár nalejeme do čistých umytých pohárov, uzatvorime a otočíme hore dnom a necháme 10minút stáť na viečku.
-
8
Moja zlatá pomocníčka ♥ rada tvorí a pomáha :-))
-
9
Hotovo :-)
-
10
Všetkým prajem ,,Krásne Dni!" :))
-
11
Lekvár je výborný na čerstvo upečenú domácu vianočku ;-)
@janger-Jarka , už som darovala starkej, predtým robila levár ona nám a teraz robím ja a tiež sa veľmi potešila a hlavne tej výzdobe :-))
@medulienka122 určite sa dočkáš :-)
@katarina1959 držala som sa receptu, myslím že nie je krátky čas...ako čítam komentáre, tak podľa toho receptu, čo som uviedla v úvode varila lekvár aj @pusta a tak robí aj @jerica
....tak si myslím že to stačí, lebo predtým som tiež varila dlhšie, ale takto to úplne stačí, je fat výborný
@jerica marhuľový mixujem, lebo malej vadia tie kúsky, radšej má lekvár hladký, ale jahodový nemixujem, tam nechávam kúsky :-)
@marijanka712 tak si ma rozosmiala :-)))) nie nepočula, dúfam že si si neublížila, si podarená :-)
@hag vitaj medzi nami, pozerám že si sa nedávno zaregistrovala :-))...a ohľadom džemu, tak ja čo viem a počula som, tak džem je s kúskami ovocia, lebo sa varí z pokrájaného ovocia a lekvár má hladkú konzistenciu, lebo sa pripravuje z rozmixovaného alebo pomletého ovocia. Ak sa mýlim, tak nadpis môžem opraviť.....tak ako to potom je?
varecha.pravda.sk/recepty/vianocka-/13249-recept.html...
Pohariky mas prekrasne a dcerka, hotovy poklad:-)
@salinka áno stačí toľko cukru a želirovací nepoužívam, robievam len takto :-)
V nedeľu som robila tento džem, tak som spravila aj nové foto
@waocipa , to ma mrzí, ale ja ho nemám veľmi riedky, hoci nie je hustý, ale skôr redší a vhodný na pečivo, alebo na potieranie palaciniek...mne sa tento recept osvedčil, robila som tento marhuľový aj toto leto a takto pripravujem aj Domáci jahodový džem a Čerešňový džem a aj Ríbezľový džem ....čerešňový a ríbezľový je hustejší a jahodový, marhuľový redší s kúskami ovocia, také máme najradšej
" target="_blank" class="linkavkomente"> varecha.pravda.sk/recepty/domaci-jahodovy-dzem-a-ovocna-t...
čerešňový varecha.pravda.sk/recepty/ceresnovy-dzem-fotorecept/42716...
jahodový varecha.pravda.sk/recepty/domaci-jahodovy-dzem-a-ovocna-t...
" target="_blank" class="linkavkomente"> varecha.pravda.sk/recepty/domaci-jahodovy-dzem-a-ovocna-t...
varecha.pravda.sk/recepty/domaci-jahodovy-dzem-a-ovocna-t...
ríbezľový
varecha.pravda.sk/recepty/ribezlovy-dzem-a-kakaovy-kolac-...
@waocipa , posielam foto, akej je džem konzistencie
...a ak chcete aby bol hustejší, tak skúste variť dlhšie. Ja zvyknem vyskúšať na tanieriku, hustotu. Na malý schladený tanierik dám lyžičku džemu a ak po ochladení stuhne, je hotový
www.couvarit.sk/recepty/marhulovy-dzem.html...
varecha.pravda.sk/recepty/marhulovy-dzem-ako-robili-nase-...
Pozdravujem aj dcérku :)
Chcem sa ešte opýtať, ako robíš hustý do buchiet? Lebo tento by mi zrejme vytiekol...
Nie je dodoržaný recept, tam je na 10 kg marhul až 3,5 kg cukru. Teda ty si mala dať viac cukru, až 1,75 kg. Nekazí sa tvoj lekvár? Cukor to konzervuje.