Čerešňový džem (fotorecept)

Autor receptu: ywett

Teraz v lete je najvhodnejší čas, aby sme si pripravili takéto dobroty na zimu. Veľmi rada džemy pripravujem a páči sa mi, že sú bez pridania rôznych konzervantov a chutia vždy ako od babky ♥ Pri príprave vonia celý dom a predsa domáci je najlepší, tak s chuťou do toho! :-) Pečivo čo je na fotke, pripravujem podľa receptu TU

30 minút
príprava
32 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Každý si môže množstvo cukru upraviť podľa svojej chuti a podľa toho, aké je sladké ovocie. Niekto dáva na 1kg odkôstkovaných čerešní 500-750g cukru, pre dlhšiu spotrebu, ja som dala 220g cukru a skoro všetky džemy držím v chladničke, takže zatiaľ sa mi nestalo, že by sa mi pokazili. Čerešne umyjeme, odstopkujeme a odkôstkujeme. Polovicu som rozmixovala ponorným mixérom a druhú polovicu som nechala tak (aby boli v džeme kúsky ovocia)
  2. V hrnci so širším dnom, čerešne povaríme 7 minút a pridáme cukor. Z citróna vyžmýkame šťavu, vlejeme a povaríme ďalších 20-25 min
  3. Ak chcete aby bol hustejší, tak varte dlhšie. Ja zvyknem vyskúšať na tanieriku hustotu džemu. Na malý schladený tanierik dám lyžičku džemu a ak po ochladení stuhne, je hotový.
  4. Uvarený a ešte horúci džem, nalejeme do čistých umytých pohárov, uzatvorime a otočíme hore dnom a necháme 10minút stáť na viečku.
  5. Moja dcérka rada tvorí a pomáha, tak máme o zábavku postarané a poháre zvykneme aj takto ozdobiť.
  6. Hotovo ;-)
  7. Je čas čerešní aj na chutnú bublaninu.
  8. Dobrú chuť!