Ríbezľový džem a kakaový koláč s marhuľami a ríbezľami fotorecept
Foto: ywett
Recept na ríbezľový džem som našla tu: http://www.dobre-recepty.sk/detail/7579-ribezlovy-dzem-ii/ je výborný. Týmto autorke ďakujem za recept.
Postup
-
1
Ríbezle umyjeme.
-
2
Do hrnca dáme vodu s cukrom, premiešame, privedieme do varu a miešame pokiaľ sa cukor nerozpustí.
-
3
Začneme postupne pridávať ríbezle, ale tak aby stále vreli.
-
4
...
-
5
Keď sú už ríbezle rozvarené, tak ich prelisujeme cez husté sito (nie kovové)
-
6
Rôsol privedieme do varu a hneď nalejeme do čistých umytých pohárov. Uzatvoríme a otočíme hore dnom a necháme 5 minút stáť na viečku.
-
7
A spolu s dcérkou sme ich takto ozdobili :-))
-
8
...
-
9
A teraz recept na koláčik ;-)
-
10
Najskôr vyšľaháme sneh. Vyšľaháme žĺtky s cukrom do penista a postupne pridáme preosiatu múku (kypriaci prášok som nedala)
-
11
Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
-
12
A nakoniec vmiešame kakao.
-
13
Cesto vylejeme do vymastenej ohrúhlej formy, použila som s priemerom 24cm.
-
14
Poukladáme ovocie.
-
15
A dáme upiecť v rozohriatej rúre ( plynový šporák tak asi na tretí stupeň) pečieme približne, tých 35-40 minút. Po upečení skontrolujeme pomocou špajdle, či je koláč upečený a keď sa nič nenalepí je to ok. Necháme dobre vychladnúť
-
16
Prajem dobrú chuť!
-
17
:-)
@salinka mám 7 ročnú šikovnú pomocníčku, tak stíham :-))
@havino tiež som sa čudovala že so stopkami variť, ale som rada že som našla tento recept, džem je rýchlo spravený a je chuťovo výborný @adkas už sú v predchadzajúcich receptoch :-)
nemajú chybu :-)