Foto: matatar
Skúšala som niečo nové a dopadlo to výborne.Pôvodne to mal byť višňový koláč,ale mala som čerešne,no a tie nie sú take výrazné ako višne,preto Zobraziť celý popisSkúšala som niečo nové a dopadlo to výborne.Pôvodne to mal byť višňový koláč,ale mala som čerešne,no a tie nie sú take výrazné ako višne,preto som pridala aj ríbezle.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
180 g |
|
0,5 l |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
100 g |
|
2 PL |
|
na vysypanie plechu a vyvaľkanie cesta |
|
0,7 l |
|
0,3 l |
|
Postup
-
1
Z mlieka,polovičky cukru,1 vanilkového cukru a pudingového prášku uvaríme puding.Necháme vychladnúť.
- 2
Múku,120 g masla,zvyšný cukor, 1 vanilku a prášok do pečiva zmiesime,urobíme bochník,zabalíme do fólie a necháme v chladničke pol hodiny. Vyvaľkáme cesto,formu na tortu vymastíme a pomúčime.Položíme cesto a ešte vytvarujeme okraje asi tak 3 cm.
- 3
Medzi tým si odkôstkujeme čerešne,ríbezle necháme odkvapkať.
- 4
Cesto posypeme strúhankou,poukladáme čerešne a ríbezle,zalejeme pudingom.
- 5
Zvyšné maslo roztopíme,pridáme zvyšný cukor,mandľové lupienky , smotanu a zmes rovnomerne navrstvíme na koláč (najlepšie lyžicou).Dáme piecť do vyhriatej rúry asi na hodinu.
- 6
Po upečení...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ináč cesto sa v pohode prepieklo..:) a čo sa týka výberu ovocia, chcela som najprv použiť višne, ale tie som v komore nenašla tak som skombinovala čerešne s ríbezľami. Ríbezle mi v koláči veľmi chutia a puding takisto. mňamky :)
Veď skúste aj nejaké iné ovocie... fantázii a chutiam sa medze nekladú..:)