Čerešňovo-ríbezľový koláč
Autor receptu: matatar
Skúšala som niečo nové a dopadlo to výborne.Pôvodne to mal byť višňový koláč,ale mala som čerešne,no a tie nie sú take výrazné ako višne,preto som pridala aj ríbezle.
10 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Z mlieka,polovičky cukru,1 vanilkového cukru a pudingového prášku uvaríme puding.Necháme vychladnúť.
- Múku,120 g masla,zvyšný cukor, 1 vanilku a prášok do pečiva zmiesime,urobíme bochník,zabalíme do fólie a necháme v chladničke pol hodiny.
Vyvaľkáme cesto,formu na tortu vymastíme a pomúčime.Položíme cesto a ešte vytvarujeme okraje asi tak 3 cm.
- Medzi tým si odkôstkujeme čerešne,ríbezle necháme odkvapkať.
- Cesto posypeme strúhankou,poukladáme čerešne a ríbezle,zalejeme pudingom.
- Zvyšné maslo roztopíme,pridáme zvyšný cukor,mandľové lupienky , smotanu a zmes rovnomerne navrstvíme na koláč (najlepšie lyžicou).Dáme piecť do vyhriatej rúry asi na hodinu.
- Po upečení...