Čerešňovo-ríbezľový koláč

Autor receptu: matatar

Skúšala som niečo nové a dopadlo to výborne.Pôvodne to mal byť višňový koláč,ale mala som čerešne,no a tie nie sú take výrazné ako višne,preto som pridala aj ríbezle.

10
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z mlieka,polovičky cukru,1 vanilkového cukru a pudingového prášku uvaríme puding.Necháme vychladnúť.
  2. Múku,120 g masla,zvyšný cukor, 1 vanilku a prášok do pečiva zmiesime,urobíme bochník,zabalíme do fólie a necháme v chladničke pol hodiny. Vyvaľkáme cesto,formu na tortu vymastíme a pomúčime.Položíme cesto a ešte vytvarujeme okraje asi tak 3 cm.
  3. Medzi tým si odkôstkujeme čerešne,ríbezle necháme odkvapkať.
  4. Cesto posypeme strúhankou,poukladáme čerešne a ríbezle,zalejeme pudingom.
  5. Zvyšné maslo roztopíme,pridáme zvyšný cukor,mandľové lupienky , smotanu a zmes rovnomerne navrstvíme na koláč (najlepšie lyžicou).Dáme piecť do vyhriatej rúry asi na hodinu.
  6. Po upečení...