Čerešňovo-kokosový koláč

Odľahčená verzia čerešňovej bublaniny v mojom podaní.

20
porcií
20 min
príprava
25 min
na 180 °C

Suroviny

5 ks
4 PL
170 g
80 g
200 ml
1 ČL
1 miska
podľa potreby (na poliatie)
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Čerešne nám praskajú od množstva dažďa, načim konať. Keďže ma zasa pochytila mánia vynechávať biely cukor a bielu múku, o výzvu mám postarané. Koláčik, ktorý som vytvorila, nie je zložitý ani čo sa surovín ani spôsobu prípravy týka, tak isto, ako klasická bublanina. Celé vajcia s medom som elektricky šľahala 5 minút do bledej, hustej peny. K odváženej múke som pridala kokos a sódu bikarbónu a takto pomiešané som to vpravila do vaječnej hmoty. Kokosové mlieko celé cesto odľahčilo a nahradilo maslo. Cesto som vyliala do plechu 30 x 34cm vystlaného papierom na pečenie, rúra bola vopred zapnutá na 180 °C. Nasledovalo už len odkôstkovať umyté čerešne, povkladať ich do cesta a vsunúť plech do rúry.

  2. 2

    Koláč sa piekol 25 minút. Treba si ho ustriehnuť, aby sa veľmi nevysušil. Klasickú bublaninu som zvykla po upečení ešte posypať práškovým cukrom. Tu som ju jemne poliala agáve sirupom. Po upečení chrumkavejší, po odstátí do rána vláčny. Taký je tento koláč plný vlákniny. nech vám padne na úžitok!

    Čerešňovo-kokosový koláč - obrázok 2
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist