Čerešňové halušky

Čerešňové halušky (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Čerešne v koláči áno. Ale v haluškách?!? Vyskúšajte!

3
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vajce rozšľaháme v mlieku so štipkou soli a dobre premiešame s múkou.
  2. Vmiešame vykôstkované čerešne.
  3. Dobre premiešame.
  4. Osolenú vodu privedieme k varu a dvoma lyžicami do nej sádžeme väčšie halušky. Pred prvým nabratím cesta a potom po každej haluške namočíme lyžice vo vode, do ktorej halušky zavárame, aby sa cesto na lyžice nelepilo. Pracujeme rýchlo a občas opatrne halušky od dna oddelíme. Varíme asi 3-4 minúty.
  5. Medzitým na masle (alebo oleji) za stáleho miešania opražíme strúhanku. Premiešame ju s cukrom. Uvarené halušky vyberáme dierovanou naberačkou, necháme odtiecť a vkladáme do strúhanky. Opatrne premiešame a podávame.
  6. Poznámka: Uvarené halušky možno namiesto strúhanky posypať kakaom a práškovým cukrom a poliať maslom.