Foto: margaretka28
Toto jedlo robievala moja babička,je to trochu nezvyčajné ale dobré.
porcií
príprava
Postup
-
1
Z múky,vajca,vody a trošku soli som urobila klasické haluškové cesto. Jeden je hrnček - 250 ml.
-
2
Vykôstkované čerešne som pokrájala na drobné kúsky.
-
3
Primiešala som ich do cesta.
-
4
Malou lyžičkou som odkrajovala kúsky cesta a hádzala do vriacej vody.Povarila som ešte asi 2 minúty ako vyplávali na povrch,pretože boli väčšie ako klasické cez haluškár a bála som sa aby neboli tvrdé.Babky sa už nemôžem opýtať ako to presne robila,ale chcela som svojim deťom priblížiť,čo som jedávala ked som bola malá a môžem povedať,že im chutilo.A aj ked neboli celkom ako tie babkine,aspoň sa podobali.:-) Posýpka môže byť aj tvarohová,ja som posypala mletým makom a cukrom a poliala maslom.
Mne se recept hned zalibil, ale bez tvarohu jsou halusky dost tuhe a hur stravitelne. S tvarohem jsou uzasne, delam ze svestek, jablkove se skorici jsou fantasticke, nebo do uvarenych vmicham jahody s cukrem a posypu tvarohem a poleju maslem.... uz vubec nedelam ovocne knedliky, tohle je rychle a nejlepsi! Maly vnoucek je nadseny a ja take.
varecha.pravda.sk/recepty/ceresnove-halusky/17672-recept....
Chutili dobre, myslím, že recept je rovnaký (žeby rovnaká babička?)