Čerešňová štrúdľa
Čerešňová štrúdľa
Autor receptu: redakcia
Túto štrúdľu Katka Brychtová ochutnala počas nakrúcania Naj dedinka Slovenska.
25 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Múku, zmäknuté maslo a kyslú smotanu rukami zmiesime
a cesto rozdelíme na štyri bochníky. Každý
postupne natenučko vyvaľkáme a pofŕkame roztopeným maslom.
- Na panvici na masle osmažíme strúhanku, pridáme škoricu a práškový cukor. Strúhankovú zmes rovnomerne rozotrieme na každé cesto a navrch poukladáme vykôstkované čerešne.
- Cestá zavinieme a štrúdle dobre potrieme roztopeným maslom. Pečieme na veľkom plechu vystlanom papierom na pečenie asi 30 minút v rúre predhriatej na 200 °C.