Čerešňová štrúdľa

Čerešňová štrúdľa

Autor receptu: redakcia

Túto štrúdľu Katka Brychtová ochutnala počas nakrúcania Naj dedinka Slovenska.

25 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku, zmäknuté maslo a kyslú smotanu rukami zmiesime a cesto rozdelíme na štyri bochníky. Každý postupne natenučko vyvaľkáme a pofŕkame roztopeným maslom.
  2. Na panvici na masle osmažíme strúhanku, pridáme škoricu a práškový cukor. Strúhankovú zmes rovnomerne rozotrieme na každé cesto a navrch poukladáme vykôstkované čerešne.
  3. Cestá zavinieme a štrúdle dobre potrieme roztopeným maslom. Pečieme na veľkom plechu vystlanom papierom na pečenie asi 30 minút v rúre predhriatej na 200 °C.