Foto: rennatte
Čerešňová sezóna v plnom prúde aj tu na Vareche.
25
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vykôstkované čerešne posypeme kryštáľovým a škoricovým cukrom a podusíme 10 minút, necháme vychladnúť
-
2
polovicu lístkového cesta vyvaľkáme na veľkosť plechu, preložíme na plech s papierom na pečenie, naznačíme si stred kam pôjde plnka, narežeme pásiky od stredu k okraju, do stredu dáme polovicu čerešní, posypeme strúhankou a polejeme šťavou z čerešní
-
3
striedavo prekladáme narezané pásiky, takto pripravíme aj druhú časť do ktorej pridáme pomletý mak
-
4
potrieme rozšľahaným vajíčkom
-
5
upečieme, vychladnuté posypeme práškovým cukrom
Diskusia k receptu