Nepečený čerešňový zákusok
Nepečený čerešňový zákusok

Čerešne v čokoláde na tvarohovej pochúťke fotorecept

imaginarium - fotkaimaginarium, 17. júna 2018

Niečo pod zub, keď sa nechce piecť, ale maškrtiť áno.

10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

700 g
1 bal.
1 bal.
z 1 citróna
100 g
500 g
150 g
podľa chuti
3 PL
1 bal. (na 700 g hmoty)
Na ozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nejakú peknú misu (s priemerom cca 20 cm) si vystelieme potravinárskou fóliou, aby sa dal dezert pekne vyklopiť.

    Čerešne v čokoláde na tvarohovej pochúťke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Čerešne si umyjeme a vykôstkujeme. Necháme ich podusiť, aby pustili šťavu a pridáme tam čokoládu. Necháme ju rozpustiť a podľa chuti pridáme cukor a citrónovu šťavu. Primiešame Zlatý klas rozmiešaný v troške vody, necháme prejsť varom a odstavíme.

  3. 3

    Čerešňovo-čokoládovú zmes vylejeme do pripravenej misy a pozatláčame tam piškóty. Necháme vychladnúť.

    Čerešne v čokoláde na tvarohovej pochúťke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tvaroh si vymiešame s cukrom. Pridáme tam jogurt a želatínový stužovač podľa návodu. Zmes vylejeme na piškóty.

    Čerešne v čokoláde na tvarohovej pochúťke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyrobíme spodok dezertu z pozliepaných piškót a poukladáme ich na tvarohovú vrstvu.

    Čerešne v čokoláde na tvarohovej pochúťke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Necháme vychladnúť v chladničke najlepšie cez noc. Pred vyklopením ponoríme misu na pár sekúnd do teplej vody, priložíme na dno misy vyhovujúci tanier alebo podnos a otočíme. Voilà! Môžeme dozdobiť čokoládou a čerešňami.

    Čerešne v čokoláde na tvarohovej pochúťke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V reze.

    Čerešne v čokoláde na tvarohovej pochúťke (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

motyka
Vyzerá to výborne. Určite teraz pred letom perfektný recept, keď budú horúčavy a nebude sa mi chcieť "pridávať na teplote. Ukladám a ďakujem. Robím nepečené, toto je super...
martamm
Najskor som nepochopila, preco ceresne v cokolade, ked na torte su cervene ceresne, az po precitani receptu, paci sa mi Tvoj receptik, hlavne suroviny co si pouzila, moje oblubene, ja spravim s visnami, su chutovo vyraznejsie a s horkou cokoladou to bude famozne