Čerešne v čokoláde na tvarohovej pochúťke fotorecept
Foto: imaginarium
Niečo pod zub, keď sa nechce piecť, ale maškrtiť áno.
porcií
príprava
Suroviny
700 g |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
z 1 citróna |
|
100 g |
|
500 g |
|
150 g |
|
podľa chuti |
|
3 PL |
|
1 bal. (na 700 g hmoty) |
|
|
|
|
|
Na ozdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Nejakú peknú misu (s priemerom cca 20 cm) si vystelieme potravinárskou fóliou, aby sa dal dezert pekne vyklopiť.
-
2
Čerešne si umyjeme a vykôstkujeme. Necháme ich podusiť, aby pustili šťavu a pridáme tam čokoládu. Necháme ju rozpustiť a podľa chuti pridáme cukor a citrónovu šťavu. Primiešame Zlatý klas rozmiešaný v troške vody, necháme prejsť varom a odstavíme.
- 3
Čerešňovo-čokoládovú zmes vylejeme do pripravenej misy a pozatláčame tam piškóty. Necháme vychladnúť.
- 4
Tvaroh si vymiešame s cukrom. Pridáme tam jogurt a želatínový stužovač podľa návodu. Zmes vylejeme na piškóty.
- 5
Vyrobíme spodok dezertu z pozliepaných piškót a poukladáme ich na tvarohovú vrstvu.
- 6
Necháme vychladnúť v chladničke najlepšie cez noc. Pred vyklopením ponoríme misu na pár sekúnd do teplej vody, priložíme na dno misy vyhovujúci tanier alebo podnos a otočíme. Voilà! Môžeme dozdobiť čokoládou a čerešňami.
- 7
V reze.
- 3
Diskusia k receptu