Fajná sladkosť(zdravá) a sladká tak akurát - vymyslela som pre moju dcéru a mamku
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
150g |
|
100g |
|
40g |
|
1ks |
|
80g |
|
štipka |
|
120g |
|
150ml |
|
na potretie |
|
1/2 kocky |
|
5 kopcovitých lyžíc |
|
hrsť |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Zmiešame spolu všetky druhy múky, soľ, cukor. Do mlieka pridáme lyžicu hnedého cukru a rozdrobíme droždie- necháme podkysnúť. V mise zmiešame sypké suroviny s vykysnutým kváskom a roztopeným vlažným tukom. Poriadne zmiesime a necháme na teplom mieste vykysnúť (cca 1 hodinu)
- 2
Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu, jednu polovicu dáme na dosku a vyvaľkáme na kruh, ktorý rozdelíme na 8 častí
- 3
Na širšiu časť trojuholníčkov dáme plnku- slivkový lekvár alebo vopred namočené a vyžmýkané hrozienka(tie môžete pridať aj do cesta)
- 4
Zrolujeme smerom k najužšej časti a vyformujeme rožteky
- 5
Uložíme na vymastený plech a potrieme rozšľahaným vajíčkom
- 6
Necháme na plechu podkysnúť cca 25 -30 min. a pečieme vo vyhriatej rúre 25 minut Ak sa cesto bude zdať pri miesení veľmi riedke, pridáme hladkú múku, alebo celozrnnú,, ak veľmi husté, pridáme trošku mlieka
- 2
Opr. - nevaľkala....