Celozrnné kocky s čoko-mascarpone krémom

soncya - fotkasoncya, 11. októbra 2016 9:06
Ďalšie recepty »
Celozrnné kocky s čoko-mascarpone krémomFoto: Soncya

Bez pridaného bieleho cukru.

35
porcií
30 min
príprava
15 min
na 170 °C

Suroviny

5 ks
130 g
100 ml horúca
100 ml
2 PL
200 g
1/2 bal
 na potretie
Krém:
500 g
500 ml
2 bal
100 g
 podľa potreby
Ganache:
100 ml
120 g
 na ozdobenie
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Korpus: 5 vajec, 20 dg celozrnná múka, 13 dg trstinový (ja dávam pol na pol s kokosovým cukrom) cukor, 1/2 prášku do pečiva. 1 dl horúcej vody, 1 dl oleja, kakao 2 PL. Bežný postup, žĺtky vymiešať s cukrom, potom pridať vodu, olej, primiešať 2 PL kakaa, potom múku s kypriacim práškom a opatrne sneh vyšľahaný z bielkov. Piekla som 15 min na 170 °C. Upečený teplý korpus potrieť pikantným džemom.

  2. 2

    Krém: mascarpone + roztopená horká čokoláda, prisladiť javorovým sirupom, vmiešať vyšľahanú šľahačku so sužovačom. Ja dávam 1/2 litra. Krému je síce veľa, ale dá sa použiť aj inde, ja zvyknem zmraziť ako zmrzlinu.

  3. 3

    Ganache: 100 ml šľahačkovej smotany dať zovrieť a zaliať 120 g rozpustenej horkej čokolády. Pomaly miešať, kým nezhustne, potom naliať na vychladnutý koláč. Nechať stuhnúť. Krájať. Jesť. :) Na ďalšom obrázku je koláč spracovaný ako torta, toto množstvo na tortu vystačí, preto to množstvo plnky. :) Prajem dobrú chuť.

    Celozrnné kocky s čoko-mascarpone krémom - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist