Celozrnné halušky

sandraviglasova - fotkasandraviglasova, 4. mája 2014

Museli sme privítať máj :-)

2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
125 ml




Postup

  1. 1

    Zemiaky nastrúhame a zmiešame s múkou v pomere 3:1. Ja som ten jeden diel múky rozdelila na 1/2 celozrnnej múky a 1/2 polohrubej. Cesto osolíme.

    Celozrnné halušky - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa varí voda na halušky, v hrnčeku si zmiešam bryndzu a kyslú smotanu a nad parou ju jemne zohrievam, kým sa suroviny nespoja a nevytvoria jemný "krém".

    Celozrnné halušky - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si niečo zelené.. ;-)

    Celozrnné halušky - obrázok 3
  4. 4

    Slaninku, každý akú má rád, opražíme.

  5. 5

    A ideme na to: halušky hádžeme do viacej vody, keď sú nahádzané všetky, povaríme ich ešte 4 minútky a precedíme. Naaranžujeme ich do stredu taniera, prelejeme bryndzovým krémom, posypeme pažítkou a na vrch zadelíme slaninku :-) Enjoy :-) (poprosím redakciu dať fotku do správnej polohy, ak by nebola, a vymazať túto vetu v zátvorke - ďakujem)

    Celozrnné halušky - obrázok 5

Diskusia k receptu

safran
ďalší skvelý recept od Teba, od kedy som jedla špaldové, sa moje obzory rozšírili... tam ich podávali namiesto slaninky so zelerovými kockami, fritovanými v olivovom oleji - skús, možno nepohrdneš :-)
kukulienka71
Už je načase aj u nás meniť na celozrnnú múku.Ale do bryndze nedávam smotanu. @safran ,zelerové kocky sú super nápad,zmiešam ich so slaninkou;-)
sandraviglasova
:-) @safran , áno, poznám, spolužiak robieval zelerové hranolky :-) mňam, bola to bomba :-) no, ale ja si nemôžem pomôcť - milujem tie bochníčky mästnej slaninky rozplývajúce sa na jazyku :D
@kukulienka ani odkiaľ som ja (Martin), sa bryndza s kyslou smotanou nemieša :-) ale môj priateľ to tak má rád, a mne to nevadí, sú potom také jemné :-)
elalea
@sandraviglasova a kukulienka71,dievcata,skuste zmiesat bryndzu s trochou kyslej smotany a s horucou mastou zo skvariek a potom sup na halusky.a skvarky na to...parada;).vo stvrtok som take robil,aj syrove(starsia dcera si rozkazala),a jasne aj vajcove.mladsiu(1rocnu) som nakrmil prvy krat nepasterizovanou bryndzou rovno zo salasa,reku nech ma dieta dake prirodne probiotika;-D
janger
Ja tiez niekedy zmiesam bryndzu s kyslou smotanou. A to preto, lebo bryndza je mi velmi vzacna, mam ju malokedy, tak ju tou smotanou trosku 'rozmnozim' ;-). No a dala by som sa veru ponuknut takouto dobrotkou, a pre mna aj ta slaninka :-).
naty
Ja miešam bryndzu so smotanou vždy, je potom taká pekne krémová. A veru by som si dala bryndzáky, s dobrou májovou bryndzou :)
sandraviglasova
@elalea veru, niet na prírodné probiotiká :D a díky za typ, nabudúce prilejem aj troška mastičky, aby drahý nevidel, lebo on sa tej masti akosi bojí :D
@ani , krásne ti vyšli tie domáce rezančeky :-) vyskúšam veru aj ja ;-) díky!
a aj ostatným ďakujem za komentáre, budem rada, keď vyskúšate ;-)
mariamka
takto sa vita maj??!! /a niekto sa musi cmulat/,, toto je urcite prijemnejsie, take rydzo slovenske :) @sandra vyzeraju velmi chutne tvoje halusky, ja uz v posl. dobe tiez mixujem muky, celozrnna to praveze nadlahci, s tym mixom, co pise @elalea mozem len suhlasit
sandraviglasova
@mariamka ďakujem, som rada, že sa ti páčia :-) ja tiež mixujem múky, všade kam dávam, ale sú aj recepty kde dávam len celozrnnú, napr. do niektorých koláčov :-) :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia