Foto: sandraviglasova
Museli sme privítať máj :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky nastrúhame a zmiešame s múkou v pomere 3:1. Ja som ten jeden diel múky rozdelila na 1/2 celozrnnej múky a 1/2 polohrubej. Cesto osolíme.
-
2
Kým sa varí voda na halušky, v hrnčeku si zmiešam bryndzu a kyslú smotanu a nad parou ju jemne zohrievam, kým sa suroviny nespoja a nevytvoria jemný "krém".
-
3
Pripravíme si niečo zelené.. ;-)
-
4
Slaninku, každý akú má rád, opražíme.
- 5
A ideme na to: halušky hádžeme do viacej vody, keď sú nahádzané všetky, povaríme ich ešte 4 minútky a precedíme. Naaranžujeme ich do stredu taniera, prelejeme bryndzovým krémom, posypeme pažítkou a na vrch zadelíme slaninku :-) Enjoy :-) (poprosím redakciu dať fotku do správnej polohy, ak by nebola, a vymazať túto vetu v zátvorke - ďakujem)
- 5
@kukulienka ani odkiaľ som ja (Martin), sa bryndza s kyslou smotanou nemieša :-) ale môj priateľ to tak má rád, a mne to nevadí, sú potom také jemné :-)
ú fakt chutné. rada vyskúšam tú bryndzu s kyslou smotanou. ja dávam do bryndze biely domáci jogurt, tiež dobrotka.
@ani , krásne ti vyšli tie domáce rezančeky :-) vyskúšam veru aj ja ;-) díky!
a aj ostatným ďakujem za komentáre, budem rada, keď vyskúšate ;-)