Celozrnné halušky
Autor receptu: sandraviglasova
Museli sme privítať máj :-)
2 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky nastrúhame a zmiešame s múkou v pomere 3:1. Ja som ten jeden diel múky rozdelila na 1/2 celozrnnej múky a 1/2 polohrubej. Cesto osolíme.
- Kým sa varí voda na halušky, v hrnčeku si zmiešam bryndzu a kyslú smotanu a nad parou ju jemne zohrievam, kým sa suroviny nespoja a nevytvoria jemný "krém".
- Pripravíme si niečo zelené.. ;-)
- Slaninku, každý akú má rád, opražíme.
- A ideme na to: halušky hádžeme do viacej vody, keď sú nahádzané všetky, povaríme ich ešte 4 minútky a precedíme.
Naaranžujeme ich do stredu taniera, prelejeme bryndzovým krémom, posypeme pažítkou a na vrch zadelíme slaninku :-)
Enjoy :-)
(poprosím redakciu dať fotku do správnej polohy, ak by nebola, a vymazať túto vetu v zátvorke - ďakujem)