Celozrnné halušky

Autor receptu: sandraviglasova

Museli sme privítať máj :-)

2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky nastrúhame a zmiešame s múkou v pomere 3:1. Ja som ten jeden diel múky rozdelila na 1/2 celozrnnej múky a 1/2 polohrubej. Cesto osolíme.
  2. Kým sa varí voda na halušky, v hrnčeku si zmiešam bryndzu a kyslú smotanu a nad parou ju jemne zohrievam, kým sa suroviny nespoja a nevytvoria jemný "krém".
  3. Pripravíme si niečo zelené.. ;-)
  4. Slaninku, každý akú má rád, opražíme.
  5. A ideme na to: halušky hádžeme do viacej vody, keď sú nahádzané všetky, povaríme ich ešte 4 minútky a precedíme. Naaranžujeme ich do stredu taniera, prelejeme bryndzovým krémom, posypeme pažítkou a na vrch zadelíme slaninku :-) Enjoy :-) (poprosím redakciu dať fotku do správnej polohy, ak by nebola, a vymazať túto vetu v zátvorke - ďakujem)