Cuketové halušky
Cuketové halušky

Celozrnné cuketové halušky s bryndzou a opečenou sušenou šunkou

siuuu - fotkasiuuu, 21. júna 2019
Celozrnné cuketové halušky s bryndzou a opečenou sušenou šunkou
Foto: siuuu

Bryndzové halušky mám veľmi rada. Ak sú dobre urobené je to ozaj delikatesa. A tieto celozrnné cuketové so slovenskou bryndzou a talianskou sušenou šunkou Zobraziť celý popisBryndzové halušky mám veľmi rada. Ak sú dobre urobené je to ozaj delikatesa. A tieto celozrnné cuketové so slovenskou bryndzou a talianskou sušenou šunkou sú skvelé - beriem ich ako zdravšiu alternatívu ku klasike. Robievam ich každú sezónu, keď v záhrade dorastú cukety.

2
porcie
10 minút
príprava
1-2 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g čerstvá očistená mladá
2 ks
60-70 g
podľa chuti
100 g
1-2 PL hustý
3-4 plátky




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme vodu, osolíme a dáme zovrieť. Očistenú cuketu postrúhame na jemno. Osolíme, pár minút necháme postáť a prebytočnú vodu vytlačíme - čím viac, tým lepšie.

  2. 2

    K haluškám pridáme žĺtky (používam iba žĺtky, netreba potom toľko múky a halušky sú viac zeleninové ako múkové), a postupne pridávame celozrnnú múku - vypracujeme cesto, skôr hustejšie ako redšie. Halušky varíme klasickým spôsobom - cez haluškár pretlačíme do vriacej osolenej vody, keď vyplávajú, varím ešte takú minútku a vyberiem sitkom.

  3. 3

    Bryndzu rozrobím s bielym jogurtom a pridám ešte do horúcich halušiek, zľahka premiešam. Posypem opraženou pokrájanou sušenou šunkou a posekanou pažítkou alebo jarnou cibuľkou a hneď podávam. Sú ľahšie stráviteľné a rovnako dobré ako klasické halušky.

Diskusia k receptu

evanaaa
Celkom dobré....a aká múka - hladká, polohrubá? Či aj špaldová?
siuuu
@Evanaaa (22.6.2019 21:32)

.. múku používam najčastejšie celozrnnú špaldovú alebo pšeničnú (akú mám aktuálne doma), ale v pohode sú aj z klasickej hladkej múky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia