Čakankový šalát s kuracím mäsom a pomarančom
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Čakanku opláchneme, osušíme a listy nakrájame na tenké prúžky, pridáme rukolu a ochutíme soľou, korením, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom. Na grile upečieme kuracie prsia, ochutené soľou a korením, prípadne grilovacím korením.
- Pomaranč okrájame nožom a vykrojíme jednotlivé mesiačiky. Hráškové struky nakrájame na tenké prúžky. Na tanier uložíme ochutenú čakanku a rukolu. Zmiešame dieliky pomaranča, kuracie mäso, hráškové struky a uložíme na listy. Šalát pokvapkáme balzamikovým octom a olivovým olejom.
- Náš tip: Čakanka má horkasté listy a rukola je vo veľkom množstve ťažko stráviteľná, preto sa vždy kombinujú aj s inými listovými šalátmi a zjemňujú citrónovou alebo limetovou šťavou.
|