Čakankový šalát s kuracím mäsom a pomarančom

Autor receptu: redakcia

10
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Čakanku opláchneme, osušíme a listy nakrájame na tenké prúžky, pridáme rukolu a ochutíme soľou, korením, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom. Na grile upečieme kuracie prsia, ochutené soľou a korením, prípadne grilovacím korením.
  2. Pomaranč okrájame nožom a vykrojíme jednotlivé mesiačiky. Hráškové struky nakrájame na tenké prúžky. Na tanier uložíme ochutenú čakanku a rukolu. Zmiešame dieliky pomaranča, kuracie mäso, hráškové struky a uložíme na listy. Šalát pokvapkáme balzamikovým octom a olivovým olejom.
  3. Náš tip: Čakanka má horkasté listy a rukola je vo veľkom množstve ťažko stráviteľná, preto sa vždy kombinujú aj s inými listovými šalátmi a zjemňujú citrónovou alebo limetovou šťavou.