Cachochbilli /fotorecept/

Autor receptu: pusta

Cachochbilli je u nás menej známa úprava kuraťa. Recept pochádza z Gruzie. Podľa neho pripravené kurča je veľmi chutné, lahodné a voňavé. Pripravuje sa skôr, ako sa konzumuje, aspoň v jednodňovom predstihu, ale to čakanie stojí za to.

6-8
porcií
100+24 h v chladničk minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kura rozdelíme na 17 častí a každú obalíme v zmesi soli, mletého čierneho korenia a papriky a opečieme na masle do zlatočervenej farby. Na dno pekáča nasypeme polovicu na kocky pokrájanej cibule, na ňu uložíme v jednej vrstve opečené kura a prikryjeme druhou polovicou cibule a cesnakom pokrájaným na plátky. Pridáme plátky citrona a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. zastrčíme bobkové listy, pokryjeme plátkami paradajok, pridáme aj šťavu z pokrájaných paradajok a zalejeme vínom.
  2. Prikryté pečieme v trúbe na 180 stupňov 30-45 minút, až je mäso mäkké a takmer odpadáva od kosti. Pridáme adžiku a posypeme posekanými bylinkami, necháme ešte celé v trúbe 10 minút tiahnuť, aby sa prepojili chute. Necháme vychladnúť a odložíme na 24 hodín do chladničky.
  3. Pred podávaním zohrejeme, servírujeme horúce s dusenou ryžou.