Foto: thedrunkchef
Rýchla alternatíva gulášovej polievky...
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu (ja po chvíli pridávam aj drvenú rascu, aby restovaním stratila svoju až veľmi výraznú chuť).
-
2
Špekáčky olúpeme a nakrájame na kocky. Prihodíme k cibuľovému základu a necháme zatiahnuť.
-
3
Do orestovanej zmesi pridáme mletú papriku, čierne korenie a prelisujeme 2-3 strúčiky cesnaku. Zemiaky nakrájame na kocky, hodíme do hrnca a všetko spolu premiešame.
-
4
Nakoniec zalejeme vodou, podľa chuti dosolíme a privedieme k varu.
-
5
Keď polievka začne vrieť, stiahneme plameň a varíme kým nie sú hotové zemiaky (cca 10 min). Podávame s chlebom, alebo iným pečivom.
Diskusia k receptu