Buřtguláš

thedrunkchef - fotkathedrunkchef, 9. júna 2012

Rýchla alternatíva gulášovej polievky...

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu (ja po chvíli pridávam aj drvenú rascu, aby restovaním stratila svoju až veľmi výraznú chuť).

    Buřtguláš - obrázok 1
  2. 2

    Špekáčky olúpeme a nakrájame na kocky. Prihodíme k cibuľovému základu a necháme zatiahnuť.

    Buřtguláš - obrázok 2
  3. 3

    Do orestovanej zmesi pridáme mletú papriku, čierne korenie a prelisujeme 2-3 strúčiky cesnaku. Zemiaky nakrájame na kocky, hodíme do hrnca a všetko spolu premiešame.

    Buřtguláš - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec zalejeme vodou, podľa chuti dosolíme a privedieme k varu.

    Buřtguláš - obrázok 4
  5. 5

    Keď polievka začne vrieť, stiahneme plameň a varíme kým nie sú hotové zemiaky (cca 10 min). Podávame s chlebom, alebo iným pečivom.

Diskusia k receptu

tiziana
už som dávno nevarila gulášovú polievku, robievam tak isto len bez špekačky :) a tiež je výborná...:D
evanaaa
Takýto rýchly "guláš" robievam aj ja, keď mi už zlyháva fantázia, ale môj muž ho má rád a niekedy si ho káže spraviť. Len miesto špekáčkov dávam tenkú klobásku, má lepšiu šťavu ( prešovský kabanos, cigáro, tenká točená, ap.),dám aj jednu papriku na prúžky a trochu pretlaku,a lebo paprikovú pastu, niekedy prihodím silný (extra) hovädzí bujón. Ibaže mletú papriku nedávam nakoniec, ale na začiatku, do opraženej cibuľky.
rea1
ked som bola mala, mama taketo varievala a volala to slepy gulas. miesto spekacky davala tocenu salamu pokrajanu na kolieska a ja som to nazyvala slepy gulas s ocami. :-))
1zdenko
Prave ho varim... Rozvoniava cela kuchyna. Vdaka za recept. Spekacky u nas nekupim, tak icvh nahradili "klobasky".




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia