Buřtguláš

Autor receptu: thedrunkchef

Rýchla alternatíva gulášovej polievky...

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu (ja po chvíli pridávam aj drvenú rascu, aby restovaním stratila svoju až veľmi výraznú chuť).
  2. Špekáčky olúpeme a nakrájame na kocky. Prihodíme k cibuľovému základu a necháme zatiahnuť.
  3. Do orestovanej zmesi pridáme mletú papriku, čierne korenie a prelisujeme 2-3 strúčiky cesnaku. Zemiaky nakrájame na kocky, hodíme do hrnca a všetko spolu premiešame.
  4. Nakoniec zalejeme vodou, podľa chuti dosolíme a privedieme k varu.
  5. Keď polievka začne vrieť, stiahneme plameň a varíme kým nie sú hotové zemiaky (cca 10 min). Podávame s chlebom, alebo iným pečivom.