Buřtguláš
Autor receptu: thedrunkchef
Rýchla alternatíva gulášovej polievky...
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu (ja po chvíli pridávam aj drvenú rascu, aby restovaním stratila svoju až veľmi výraznú chuť).
- Špekáčky olúpeme a nakrájame na kocky. Prihodíme k cibuľovému základu a necháme zatiahnuť.
- Do orestovanej zmesi pridáme mletú papriku, čierne korenie a prelisujeme 2-3 strúčiky cesnaku. Zemiaky nakrájame na kocky, hodíme do hrnca a všetko spolu premiešame.
- Nakoniec zalejeme vodou, podľa chuti dosolíme a privedieme k varu.
- Keď polievka začne vrieť, stiahneme plameň a varíme kým nie sú hotové zemiaky (cca 10 min). Podávame s chlebom, alebo iným pečivom.