Nepečené cukrovinky

Burizónové salkové guličky

Autor receptu: mysiacik

Deti toto jednoducho milujú, a nielen deti :D toto je moje najobľúbenejšie zo všetkých vianočných dobrot :D

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Recept je úplne jednoduchý: Do vačšieho hrnca si nasypeme cukor, spravíme z neho karamel, keď je cukor roztopený pomaly do neho dáme na menšie kusy nakrájané maslo Heru (Palmarin, alebo aj klasické maslo), dávajte pozor, ono sa nám to všetko akoby seklo dokopy, ale nie nebojte sa, pomaly sa všetko roztopí, miešame, až kým nie je v zmesi žiadna hrudka, potom nasypeme burizóny. Necháme chvíľku vychladnúť a ešte za tepla tvarujeme guličky, je dobré mať pri sebe misku s vodou na umývanie si a mokrenie rúk, mne to tak išlo lepšie, no a samozrejme, nemožeme zabudnúť na papierové kornútiky, kam guličky ukladáme.