Foto: heda3
Bulgur patrí medzi ľahkostráviteľné potraviny. Varí sa vo vode v pomere 1:2.
5 minút
príprava
príprava
3 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bulgur nasypeme do šálky, ktorú potom použijeme aj na odmeranie vody.
- 2
Bulgur presypeme do hustého sitka, dobre ho premyjeme pod tečúcou vodou, aby nebol horkastý.
- 3
Do rýchlovarnej kanvice dáme zovrieť 2 šálky vody.
- 4
Medzitým dáme na sporák hrniec, do ktorého nalejeme troška oleja, pridáme štipku soli a bulgur popražíme (ako ryžu). Zalejeme vriacou vodou z kanvice a premiešame.
- 5
Potom hrniec s bulgurom zakryjeme a o 3 minúty vypneme platňu. Hotovo, necháme 20 minút stáť, bulgur dôjde aj sám.
Tiež bulgur:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu