Bulgur - základný recept

heda3 - bez fotkyheda3, 17. mája 2020
Bulgur - základný recept
Foto: heda3

Bulgur patrí medzi ľahkostráviteľné potraviny. Varí sa vo vode v pomere 1:2.

5 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bulgur nasypeme do šálky, ktorú potom použijeme aj na odmeranie vody.

  2. 2

    Bulgur presypeme do hustého sitka, dobre ho premyjeme pod tečúcou vodou, aby nebol horkastý.

  3. 3

    Do rýchlovarnej kanvice dáme zovrieť 2 šálky vody.

  4. 4

    Medzitým dáme na sporák hrniec, do ktorého nalejeme troška oleja, pridáme štipku soli a bulgur popražíme (ako ryžu). Zalejeme vriacou vodou z kanvice a premiešame.

  5. 5

    Potom hrniec s bulgurom zakryjeme a o 3 minúty vypneme platňu. Hotovo, necháme 20 minút stáť, bulgur dôjde aj sám.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre