Bulgur

Bulgur - základný recept

Autor receptu: heda3

Bulgur patrí medzi ľahkostráviteľné potraviny. Varí sa vo vode v pomere 1:2.

5 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bulgur nasypeme do šálky, ktorú potom použijeme aj na odmeranie vody.
  2. Bulgur presypeme do hustého sitka, dobre ho premyjeme pod tečúcou vodou, aby nebol horkastý.
  3. Do rýchlovarnej kanvice dáme zovrieť 2 šálky vody.
  4. Medzitým dáme na sporák hrniec, do ktorého nalejeme troška oleja, pridáme štipku soli a bulgur popražíme (ako ryžu). Zalejeme vriacou vodou z kanvice a premiešame.
  5. Potom hrniec s bulgurom zakryjeme a o 3 minúty vypneme platňu. Hotovo, necháme 20 minút stáť, bulgur dôjde aj sám.