Bulgur
Bulgur - základný recept
Autor receptu: heda3
Bulgur patrí medzi ľahkostráviteľné potraviny. Varí sa vo vode v pomere 1:2.
5 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup
- Bulgur nasypeme do šálky, ktorú potom použijeme aj na odmeranie vody.
- Bulgur presypeme do hustého sitka, dobre ho premyjeme pod tečúcou vodou, aby nebol horkastý.
- Do rýchlovarnej kanvice dáme zovrieť 2 šálky vody.
- Medzitým dáme na sporák hrniec, do ktorého nalejeme troška oleja, pridáme štipku soli a bulgur popražíme (ako ryžu). Zalejeme vriacou vodou z kanvice a premiešame.
- Potom hrniec s bulgurom zakryjeme a o 3 minúty vypneme platňu. Hotovo, necháme 20 minút stáť, bulgur dôjde aj sám.