Foto: danda3
Moje obľúbené jedlo, bulgur som objavila pred troma rokmi a odvtedy ho mám vždy po ruke, keď neviem čo narýchlo uvariť, bulgur to istí.
porcií
príprava
Postup
-
1
Sú dva druhy bulguru, teda, čo ja poznám, nahrubo alebo najemno pomletý. Používam radšej ten nahrubo mletý. Bulgur je vlastne naklíčená, upečená a potom zomletá pšenica, má takú orieškovú chuť, je ľahko stráviteľný a vhodný aj pre deti.
-
2
Bulgur zalejeme dvoma hrnčekmi vriacej vody, pridáme podľa chuti soľ a trošku oleja. Dusíme 5 minút, potom vypneme a necháme odstáť.
-
3
Biele tofu pokrájame na kocky a pokvapkáme sójovou omáčkou.
-
4
Cukiny aj so šupou nastrúhame ako na uhorkový šalát.
-
5
Sušené rajčiny pokrájame.
-
6
Na trošku oleja opražíme cukinu spolu s rajčinami, poprášime korením na zeleninu a chvíľku dusíme, mám rada cukinu, keď je ešte chrumkavá.
-
7
Hotový bulgur.
-
8
Pridáme k nemu udusenú cukinu.
-
9
Na trošku oleja opražíme tofu, ku koncu pridáme semienka,mala som len sezam, ale dávam aj slnečnicové, chviľku premiešame a odstavíme.
-
10
Tofu spolu s kukuricou pridáme do hrnca k bulguru a cukine, premiešame. Dochutíme ešte soľou podľa potreby, môžeme pridať petržlenovú vňať.
Rada by som Tvoj recept vyskusala, ale snad nic nepokazim cerstvymi...
Tento recept obsahuje všetko, čo mojim chutiam lahodí. Ďakujem zaň.
Inak pochutili sme si, vďaka za chutný rcp.
Poslali sme Vam e-mail s navodom, ako pridat foto ku komentaru. Fotku mozete poslat aj mailom na redakcia@varecha.sk , my ju radi k Vasmu komentaru pripojime.
dakujem...idem sa na to pozriet :-)
Nejako mi unikol Tvoj komentár, prepáč a som rada, že premiéra dopadla tak dobre a že chutilo.
Milá @thea26 , som rada, že si vyskúšala a ešte radšej, že chutilo.☺