Buchty - muffiny na pare v mikrovlnke

alicka80 - bez fotkyalicka80, 16. marca 2011
Buchty - muffiny na pare v mikrovlnke
Foto: alicka80

Tento recept má určite svojho stvoriteľa, ale ja neviem kto to je. Ja ho mám od kolegyne z firmy pre ktorú robíme. Nemôžem tieto Zobraziť celý popisTento recept má určite svojho stvoriteľa, ale ja neviem kto to je. Ja ho mám od kolegyne z firmy pre ktorú robíme. Nemôžem tieto buchty jesť(nie sú pre bezlepkáčov), ale pre rodinu a priateľov je to rýchla pochúťka.

4-5
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
500 ml
2 PL
2 PL
1 kocka, čerstvé
1/2 KL
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. V miske si urobíme kvások z 1 PL cukru, rozdrobeného droždia a trocha vlažného mlieka.

    Buchty - muffiny na pare v mikrovlnke - obrázok 1
  2. 2

    Preosejeme si múku, pridáme do nej druhú PL cukru, soľ, 2 PL oleja a kvások. Za stáleho miešanie prilejeme zvyšné mlieko a vymiešame riedke cesto. Cesta sa nebojte, naozaj má byť redšie. Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste. Ja mám rýchlokysku, takže to trvalo 10 minút.

    Buchty - muffiny na pare v mikrovlnke - obrázok 2
  3. 3

    Keď je cesto vykysnuté, pripravíme si silikónovú formy vhodnú do mikrovlnky a začíname plniť.

    Buchty - muffiny na pare v mikrovlnke - obrázok 3
  4. 4

    Do otvorov formy si dáme po 1 PL cesta.

    Buchty - muffiny na pare v mikrovlnke - obrázok 4
  5. 5

    Potom dáme 1 KL lekváru, alebo Nutelly. Ja nemám domáci lekvár, ani džem....myslím, že plnku si vymyslí každý podľa svojej chuti.

    Buchty - muffiny na pare v mikrovlnke - obrázok 5
  6. 6

    A znovu dáme 1 PL cesta. Plníme tak do 2/3 formy. Konkrétne v tejto forme sa muffiny robili 3,5 minúty v mikrovlnke pri 700 W.

    Buchty - muffiny na pare v mikrovlnke - obrázok 6
  7. 7

    A v tejto sa buchtičky- srdiečka robili 4,5 minúty v mikrovlnke pri 700 W. Možno sa dá čas ešte skrátiť, pokiaľ máte novšiu a výkonnejšiu mikrovlnku ako ja.

    Buchty - muffiny na pare v mikrovlnke - obrázok 7
  8. 8

    Takže z tejto dávky mi vyšli 2 várky muffiny a 2 várky srdiečka. Po vyklopení ich hneď polejte maslom, posypte Grankom....alebo makom....čo máte radi.

    Buchty - muffiny na pare v mikrovlnke - obrázok 8

Diskusia k receptu

wevewe
toto je aka paraaaaada?!? len kde zobrat tie formy do mikrovnky? este som take nevidela....
ainy
:-) neviem, či to tu môžem napísať...či to nebudú brať ako reklamu, ale sú to výrobky Tupperware....
ainy
ak vymažú môj pokec kvôli reklame, tak mi napíš na petrjanosova@gmail.com a tam ti dám podrobnosti
drobcek19
neviem ci varenie v mikrovlnke je najzdravsie ale ak to pomoze obcas tak preco nie
bambitka
tieto formy z tupperwaru budu dost drahe,ja mam z tejto firmy babovkovu formu,ale dostala som ju za prezentaciu.Urcite by som si ju sama nekupila,lebo vtedy stala asi 1200sk.
lidia3
Aj ja mam formy a ine veci z Tupperware su dobre ale velmi drahé.
ainy
no, sú to predsa len kvalitné výrobky...dievčatá, treba nakupovať v akcii...teraz je v akcii forma na muffiny :-)....ale nie o tom som chcela
ainy
chcela som ešte k receptu....môžete dať do cesta tak pol deci minerálky, lebo na druhý deň sú buchtičky síce mäkké, ale trošku hutnejšie....ja som včera minerálku nedala a nabudúce trošku dám
ainy
marienka44 ešte som to takto nikdy neskúšala, veď cesto sa určite upečie, ale neviem aké bude....to by som tu radšej dala originál recept na české buchty, aby ti nebolo ľúto keby to nevyšlo :-)
helenka691
dobrý deň, recept sa mi páči, robievala som klasiky od maminy, ale dosť náročné na čas, toto by som vyskúšala ale musím zohnať formu
ainy
ďakujem, som rada že vás to zaujalo :-) a dúfam, že keď to vyskúšate bude vám chutiť
ainy
helenka691 hor sa do toho, formu zoženiete - určite ste čítali komentáre vyššie...dajte vedieť ako sa podarili
danila
práve ich máme na obed, fantastické,je to rýchlo urobené a sú veľmi dobré.Najlepšie je tam dať slivkový lekvár, otestovala som to.Dávala so cesto do klasických silikónových formičiek a poukladala do mikrovlnky,dala som ich na 700 a robila 4minúty, skúste
tetuska
super receptík, recepty z mikrovlnky sú najnovšie moje hobby...
bambitka
Dnes som videla taketo formicky u nas v markete.Bolo tam silikonove srdiecko a vo vnutri bolo 10 malych formiciek-srdiecok.Cena asi 9,50eurbolo to velmi zlate:)))))
soniatko
uz sa tesim ako vyskusam tieto famozne buchticky mnam mnam
a k TUPPERWARE!! nepozerajte na cenu ale na kvalitu a tiez dozivotnu zaruku... ja uz mam asi mozne aj nemozne od tejto firmy - pouzivam to denne a neviem si vynachvalit ako neskutocne mi tieto srandicky ulahcuju varenie denne zas a znovu ... postupne som si v akcii nakupila cos om chcela a naozaj treba este spomenut ze nie je silikonova forma ako silikonova forma!!! ved je na trhu tolko cinskych nebezpecnych haraburd ktore uvolnuju skodlive latky!!!
soniatko
ainy ahoj prave tlacim te tvoje fenomenalne buchty!!! su uuuuzasne ani na sekundu nebanujem ze som si tu muffinkovu formu objednala :o))) mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam diky za recept
gercakova
bochtičky su vynikajuce ,vyrobky z tupperware tiez už ich mam celkom slušnu zbierku.Tento recept sa da tak isto použit na knedliky.davam ich do kralovskej sil.formy na 750w 9 min.
ainy
@gercakova ďakujem za pochvalu, tiež robím knedľu v mikrovlnke, trošku iný recept a v bábovkovej forme :-) prečo si to neuľahčiť? :-)
dadka2912
jedla som take buchtičky,presne na predvadzaní vyrobkov Tupperware a boli velmi dobré,môžem len doporučiť..tiež mám od nich dosť veľa vecí ...:-)
ainy
@misel20 formu som kúpila na prezentácii firmy Tupperware, je trošku drahšia, ale kupovala som ju v akcii. Oplatí sa investovať do kvalitných vecí, keďže v tom chceš pripravovať jedlo...
aleana
tak dnes som aj ja vyskúšala tieto buchty a celkom dobre sa mi podarili, takže som spokojná. Nikdy by mi nenapadlo, že sa dajú robiť v mikrovlnke. Trochu som si recept upravila-dala som len pol kocky droždia, polohrubú aj hrubú múku v pomere približne pol na pol, mlieka som tiež trochu ubrala a samotné kysnutie trvalo vyše hodiny (nedobrovoľne-odvolali ma do práce). Napriek tomu sa nič nepokazilo. Vďaka @Ainy za skvelý recept.
ainy
@aleana super, keď sa ti takto podarili podľa tvojho vkusu :-), ak sa ti zvýšia a máš možnosť, tak si ich vzduchotesne uzavri do nejakej misky, lebo sa rýchlejšie vysušia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia