Buchty - muffiny na pare v mikrovlnke

Autor receptu: alicka80

Tento recept má určite svojho stvoriteľa, ale ja neviem kto to je. Ja ho mám od kolegyne z firmy pre ktorú robíme. Nemôžem tieto buchty jesť(nie sú pre bezlepkáčov), ale pre rodinu a priateľov je to rýchla pochúťka.

4-5
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. V miske si urobíme kvások z 1 PL cukru, rozdrobeného droždia a trocha vlažného mlieka.
  2. Preosejeme si múku, pridáme do nej druhú PL cukru, soľ, 2 PL oleja a kvások. Za stáleho miešanie prilejeme zvyšné mlieko a vymiešame riedke cesto. Cesta sa nebojte, naozaj má byť redšie. Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste. Ja mám rýchlokysku, takže to trvalo 10 minút.
  3. Keď je cesto vykysnuté, pripravíme si silikónovú formy vhodnú do mikrovlnky a začíname plniť.
  4. Do otvorov formy si dáme po 1 PL cesta.
  5. Potom dáme 1 KL lekváru, alebo Nutelly. Ja nemám domáci lekvár, ani džem....myslím, že plnku si vymyslí každý podľa svojej chuti.
  6. A znovu dáme 1 PL cesta. Plníme tak do 2/3 formy. Konkrétne v tejto forme sa muffiny robili 3,5 minúty v mikrovlnke pri 700 W.
  7. A v tejto sa buchtičky- srdiečka robili 4,5 minúty v mikrovlnke pri 700 W. Možno sa dá čas ešte skrátiť, pokiaľ máte novšiu a výkonnejšiu mikrovlnku ako ja.
  8. Takže z tejto dávky mi vyšli 2 várky muffiny a 2 várky srdiečka. Po vyklopení ich hneď polejte maslom, posypte Grankom....alebo makom....čo máte radi.