Ovocný koláč
Bublanina s ovocím a pudingom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Vyskúšať takúto dobrotu sa oplatí, zvládne to aj začiatočník.
40 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si ingrediencie na cesto.
- Vajíčka, cukor vymiešame do penista, striedavo pridávame olej , vlažnú vodu nakoniec vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom .Plech 40x29 cm vymastíme a vysypeme múkou. Uvaríme puding s cukrom a štipkou soli.
- Ingrediencie na puding, umyté čerešne.
- Umyté čerešne necháme odkvapkať, odkôstkujeme.
- Pripravené cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech. Poukladáme čerešne, ovocie rôzne.
- Pomocou lyžice nanesieme pozdĺžne uvarený puding, ktorý nemusí byť vychladnutý.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20-25 minút do zlatista. Hotovú bublaninu posypeme práškovým cukrom. Dobru chuť.