Ovocný koláč
Ovocný koláč

Bublanina s lesným ovocím fotorecept

slovakbaker - fotkaslovakbaker, 27. marca 2022

Najväčšia klasika medzi múčnikmi - bublanina plná sviežeho ovocia... Peknú slnečnú nedeľu prajem!

Suroviny

6 ks
150 g
150 g
100 ml
100 ml
300 g
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Oddelíme si žĺtky od bielkov. Žĺtky šľaháme s práškovým cukrom do hustej svetlej peny.

    Bublanina s lesným ovocím (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po častiach prilievame minerálku a šľaháme ďalej. Na záver postupne prilejeme olej a miešame už len do spojenia.

  3. 3

    Bielky šľaháme so štipkou soli do peny. Postupne prisypávame kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh.

    Bublanina s lesným ovocím (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Múku zmiešame s práškom do pečiva.

  5. 5

    Do žĺtkovej peny striedavo primiešame sneh z bielkov a múčnu zmes. Dôkladne premiešame stierkou.

    Bublanina s lesným ovocím (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Polovicu cesta vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech (38 x 25 cm), bohato posypeme lesným ovocím (pokojne môžeme použiť mrazené).

    Bublanina s lesným ovocím (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Navrstvíme zvyšok cesta. Jahody umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky.

    Bublanina s lesným ovocím (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Navrch husto poukladáme jahody.

    Bublanina s lesným ovocím (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C dozlatista. Prajem dobrú chuť!

    Bublanina s lesným ovocím (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Letné, Pečené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha