Bublanina s lesným ovocím fotorecept
Foto: slovakbaker
Najväčšia klasika medzi múčnikmi - bublanina plná sviežeho ovocia... Peknú slnečnú nedeľu prajem!
Postup
-
1
Oddelíme si žĺtky od bielkov. Žĺtky šľaháme s práškovým cukrom do hustej svetlej peny.
-
2
Po častiach prilievame minerálku a šľaháme ďalej. Na záver postupne prilejeme olej a miešame už len do spojenia.
- 3
Bielky šľaháme so štipkou soli do peny. Postupne prisypávame kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh.
- 4
Múku zmiešame s práškom do pečiva.
- 5
Do žĺtkovej peny striedavo primiešame sneh z bielkov a múčnu zmes. Dôkladne premiešame stierkou.
- 6
Polovicu cesta vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech (38 x 25 cm), bohato posypeme lesným ovocím (pokojne môžeme použiť mrazené).
- 7
Navrstvíme zvyšok cesta. Jahody umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky.
- 8
Navrch husto poukladáme jahody.
- 9
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C dozlatista. Prajem dobrú chuť!
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu