Ovocný koláč

Bublanina s lesným ovocím (fotorecept)

Autor receptu: slovakbaker

Najväčšia klasika medzi múčnikmi - bublanina plná sviežeho ovocia...* Peknú slnečnú nedeľu prajem!

Postup

  1. Oddelíme si žĺtky od bielkov. Žĺtky šľaháme s práškovým cukrom do hustej svetlej peny.
  2. Po častiach prilievame minerálku a šľaháme ďalej. Na záver postupne prilejeme olej a miešame už len do spojenia.
  3. Bielky šľaháme so štipkou soli do peny. Postupne prisypávame kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh.
  4. Múku zmiešame s práškom do pečiva.
  5. Do žĺtkovej peny striedavo primiešame sneh z bielkov a múčnu zmes. Dôkladne premiešame stierkou.
  6. Polovicu cesta vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech (38 x 25 cm), bohato posypeme lesným ovocím (pokojne môžeme použiť mrazené).
  7. Navrstvíme zvyšok cesta. Jahody umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky.
  8. Navrch husto poukladáme jahody.
  9. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C dozlatista. Prajem dobrú chuť!