Ovocný koláč
Bublanina s lesným ovocím (fotorecept)
Autor receptu: slovakbaker
Najväčšia klasika medzi múčnikmi - bublanina plná sviežeho ovocia...* Peknú slnečnú nedeľu prajem!
Postup
- Oddelíme si žĺtky od bielkov. Žĺtky šľaháme s práškovým cukrom do hustej svetlej peny.
- Po častiach prilievame minerálku a šľaháme ďalej. Na záver postupne prilejeme olej a miešame už len do spojenia.
- Bielky šľaháme so štipkou soli do peny. Postupne prisypávame kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh.
- Múku zmiešame s práškom do pečiva.
- Do žĺtkovej peny striedavo primiešame sneh z bielkov a múčnu zmes. Dôkladne premiešame stierkou.
- Polovicu cesta vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech (38 x 25 cm), bohato posypeme lesným ovocím (pokojne môžeme použiť mrazené).
- Navrstvíme zvyšok cesta. Jahody umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky.
- Navrch husto poukladáme jahody.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C dozlatista. Prajem dobrú chuť!