Ovocný koláč

Bublanina bez váženia

Autor receptu: veroniani

Na menší plech alebo do tortovej formy.

12
porcií
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a žĺtkami.
  2. Pridáme múku s kypriacim práškom do pečiva a primiešame aj mlieko.
  3. Z bielkov vyšľaháme sneh a jemne ho vmiešame do cesta.
  4. Cesto rozotrieme do dobre vymastenej a múkou vysypanej formy alebo plechu. Posypeme ovocím (čučoriedky, jahody...).
  5. Poprášime cukrom a pečieme v stredne zohriatej rúre. Ja som piekla na 180 °C a sledovala som kedy je už koláčik hotový. Po upečení ihneď posypeme zmesou práškového a vanilínového cukru. Pokrájame na porcie :) Dobrú chuť.