Foto: radox1
Je tu jar,prichádza čas májovej bryndze a tak pridávam túto inovatívnu verziu demikátu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na bravčovej masti orestujeme do zlata cibulu spolu so soľou,rascou,mletým korením a cesnakom.hrniec stiahneme z tep. zdroja nabok,pridáme ml.papriku,zamiešame a chvíľu restujeme,vrátime hrniec spať na horák a pridáme 2/3 nakrájanych zemiakov spolu s bob.listom.
-
2
zalejeme vývarom a varíme kým nám zemiaky nezmaknú.medzitým si slaninu nakrájame na kocky,opražíme do chrumkava a vyberieme.do výpeku zo slaniny dáme na malé kocky nakrájané zemiaky ktoré nám zostali a opečieme do hneda.polievku odstavíme zo zdroja,vyberieme bob.list a ponorným mixérom dobre rozmixujeme.potom pridáme smotanu a bryndzu a ešte raz poriadne premixujeme do hladkého krému.
- 3
vrátime spať na horák,necháme masu prejst krátko varom aby sa suroviny dobre spojili a odstavíme.servíjujeme s posypanými kockami slaniny,zemiakov a pažítky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
treba ju dať na tanier v kuse -spolu s kockami chleba a zaliať polievkou
/jedol som 1x takú variantu u jedných známych a bolo to výborné/
z tej bryndze sa len po troške s lyžičkou odštikuje a stále je výborná chuť bryndze ale rozvarená mi vôbec nechutí!!!
Dokonca som minule na tento spôsob urobil aj rajčinovú polievku-
s kúskom bryndze na spôsob demikát a s nastrúhaným tvrdým syrom-vynikajúce...
kuchar.mojerecepty.sk/2009/10/demikat-klasicky/...
je mi jasné ze varom bryndza stratí blahodárne baktérie,ale nakolko ju zbožnujem,sa jej surovej najem až-až.