Bryndzový krém - demikát
Autor receptu: radox1
Je tu jar,prichádza čas májovej bryndze a tak pridávam túto inovatívnu verziu demikátu.
4 porcie |
15 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Na bravčovej masti orestujeme do zlata cibulu spolu so soľou,rascou,mletým korením a cesnakom.hrniec stiahneme z tep. zdroja nabok,pridáme ml.papriku,zamiešame a chvíľu restujeme,vrátime hrniec spať na horák a pridáme 2/3 nakrájanych zemiakov spolu s bob.listom.
- zalejeme vývarom a varíme kým nám zemiaky nezmaknú.medzitým si slaninu nakrájame na kocky,opražíme do chrumkava a vyberieme.do výpeku zo slaniny dáme na malé kocky nakrájané zemiaky ktoré nám zostali a opečieme do hneda.polievku odstavíme zo zdroja,vyberieme bob.list a ponorným mixérom dobre rozmixujeme.potom pridáme smotanu a bryndzu a ešte raz poriadne premixujeme do hladkého krému.
- vrátime spať na horák,necháme masu prejst krátko varom aby sa suroviny dobre spojili a odstavíme.servíjujeme s posypanými kockami slaniny,zemiakov a pažítky.