Bryndzovníky
Mária Vitanovcová
šéfkuchárka Horskej chaty Šindľovec na Zverovke, 17. marca 2013
šéfkuchárka Horskej chaty Šindľovec na Zverovke, 17. marca 2013
Foto: Ivan Majerský
40 ks
porcií
porcií
10-15 minút
príprava
príprava
90 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
2 ks |
|
štipka |
|
1 PL |
|
1 hrnček nastrúhané |
|
1 ks na potretie |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Hladkú múku, bryndzu, žĺtky, soľ, sódu bikarbónu a maslo zmiešame. Cesto vyvaľkáme a trikrát poprekladáme. Necháme odpočívať v chlade približne dvadsať minút.
- 2
Potom opäť vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrajujeme pagáče v tvare vajíčok. Potrieme ich bielkom, posypeme rascou a uložíme na plech.
- 3
Pečieme v predhriatej rúre pätnásť minút na 180 °C
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Či len preto, že do cesta idú len žĺtky a aby sa bielky zúžitkovali?
minút
na 180 °C ?????? nieje to trosku dlho
alebo syry-roztierateľné..ako bambino..syrokrém...lučina...
Môj tip - na posýpku je dobrý aj strúhaný syr.