Bryndzové slimáky (fotorecept)
Autor receptu: medovnicek
Recept som myslím objavila na www.dama.cz, v našej rodine je to obľúbená chuťovka k dobrému vínku
Postup
- Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie a zalejeme časťou z vlažného mlieka. Na teplom mieste necháme vzísť kvások.
- Potom pridáme ostatné suroviny patriace do cesta a vypracujeme hladké, nelepivé cesto.
- Po vy kysnutí cesto rozdelíme na dve časti. Každú vyvaľkáme na obdĺžnik.
- Slaninku nakrájame na drobno, pridáme ostatné suroviny a vymiešame. Tým máme plnku hotovú.
- Každý diel cesta potrieme plnkou.
- Zrolujeme do rolády, ktorú ešte troška pogúľame.
- Rolády nakrájame na rovnaké kúsky.
- Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Každý kúsok potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamovým semienkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 C.