Bryndzové slimáky (fotorecept)

Autor receptu: medovnicek

Recept som myslím objavila na www.dama.cz, v našej rodine je to obľúbená chuťovka k dobrému vínku

Suroviny

Postup

  1. Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie a zalejeme časťou z vlažného mlieka. Na teplom mieste necháme vzísť kvások.
  2. Potom pridáme ostatné suroviny patriace do cesta a vypracujeme hladké, nelepivé cesto.
  3. Po vy kysnutí cesto rozdelíme na dve časti. Každú vyvaľkáme na obdĺžnik.
  4. Slaninku nakrájame na drobno, pridáme ostatné suroviny a vymiešame. Tým máme plnku hotovú.
  5. Každý diel cesta potrieme plnkou.
  6. Zrolujeme do rolády, ktorú ešte troška pogúľame.
  7. Rolády nakrájame na rovnaké kúsky.
  8. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
  9. Každý kúsok potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamovým semienkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 C.